Az esküvői divat tavasszal visszatér ahhoz az álomvilághoz, melyet a legtöbb nő egészen kislánykorától dédelget magában.

A 2019-es divatirányzatok nemcsak a mindennapi öltözködésünket befolyásolják, hanem a menyasszonyi trendeket éppúgy formálják, alakítják. Bár az esküvők világa egy külön vonal, melynek megvannak a klasszikus elemei, a híres divatházak és tervezők új ötleteikkel hatással vannak a világ kisebb és nagyobb szalonjainak választékára is.

A kilencvenes évek hangulatai egészen másképp csapódnak le az esküvői trendekben: visszatérnek a széles szoknyás, hercegnős ruhafazonok, de kevésbé emlékeztetnek egy habcsókra, nem úgy, mint akkoriban. Ha nem is a puffos, de a hangsúlyos vállmegoldások szintén szerepet kapnak a divatban, a virágos, csipkés díszítések pedig egyenesen megsokasodnak.

Egy klasszikus irányzat is útjára indul a királynői elegancia mellett. Ez inkább a tiszta, egyszerű, szolid vonalvezetésről szól, viszont a fátyol és a romantikus körítés nem maradhat el. A királyi esküvők mindig nagy hírverést kapnak, és az utóbbi években bizony ezekből is kijutott. Így talán nem véletlen, hogy a tervezők ihletet kaptak a királynői pompa megidézésére.

A végtelenül hosszú fátylak és uszályok, a nemes anyagok – mint a brokát, a bársony és a selyem- mind bekerültek a nagyobb embertömeget megcélzó, populáris esküvői divatba is.

A rétegek halmozásán van a hangsúly 2019-ben, ami, ha nem is annyira kirívóan, de a menyasszonyi divatban is megmutatkozik: találkozhatunk többrétegű, fodros szoknyákkal, szétnyitható szoknyákkal, melyek alatt klasszikus, egyenes szabású ruha vagy nadrág található. A háromdimenziós csipkék és hímzett minták továbbra is maradnak, viszont a tollak, csillogó elemek, masnik és rózsák egészen új díszítési formák a tavalyi divatot tekintve.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés