A vidám cukorkaszínekben pompázó bazsarózsa az elmúlt években egyre inkább a menyasszonyok látóterébe került, hiszen csodás dísze a nyárias esküvői csokroknak.

hirdetés

Formás, labdaszerű virágaival, kellemes illatával és pasztelles színskálájával a bazsarózsa az esküvői dekorációs trendek egyik kiemelt sztárja, hiszen remekül passzol a romantikus, bohém, és vintage hangulatú menyasszonyi csokrokhoz, illetve díszítésekhez.

A csokorkötés szempontjából praktikusnak mondható, mert a növény alapvetően jól bírja a napsütést, levágott szárral, vízben tartva, akár egy hetet is eláll. A kerti bazsarózsa, vagy pünkösdi rózsa májustól júniusig virágzik, ám akadnak más, nemesített rokonai is, amelyek egész nyáron, őszig ontják a virágaikat.

Bazsarózsa az esküvői csokorban

Csodás kompozíciókat lehet néhány szál bazsarózsával, bogyókkal, zöldekkel, vagy más, színben harmonizáló virágokkal megalkotni. Egy ilyen csokor az esküvői dekoráció romantikus, illatos éke lehet, és különösen jól passzolhat bohém, vintage, vagy rusztikus esküvői ruhákhoz.

Pasztelles színárnyalataival könnyű tervezni, sőt, ezek a finom, krémes tónusok az egész esküvői dekorációt meghatározhatják. A bazsarózsacsokrok elképesztően fotogének, nincs olyan fotós, akit ne ihletne meg nyári üdeségük.

A virág bimbó állapotában is gyönyörű, egy ilyen csokor nem igényel túl nagy körítést.

Pasztelles rózsalabdák zöld kompozícióban. Minden esküvőn el tudunk képzelni egy ilyen összeállítást.

Fátyolkával kombinálva igazán derűs összképet ad.

A cukorkaszínű szirmok feldobják a fehér dekorációt.

A már majdnem elvirágzott, kinyílt bazsarózsa éppúgy dekoratív lehet.

A pasztelles körcsokorból nem hiányozhat ez a gyönyörű virág.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: