A terjedelmes viktoriánus ujj mindenhol megjelenik idén: a blúzok, ingek, és pulóverek sziluettjén egyaránt feltűnést keltenek. Az efféle fazonok romantikusak, elegánsak és titokzatosak, ráadásul optikailag keskenyítik a derékvonalat.

hirdetés

A 2020-as divat egészen a 19. századig nyúlt vissza a szellősen bő ujjszabásokért, melyek a viktoriánus stílust idézik. A korszak, melyben elterjedt, Viktória brit királynőről kapta a nevét, és minden, ami akkor jött divatba, a viktorianizmus része. A bő, nagy kiterjedésű ruhaujjak már akkor is egy optikai csalás részei voltak, hiszen a befűzött derekat a széles karok még keskenyebbnek láttatják.

Bár manapság már nem divat a fűző, a viktoriánus stílusú felsők szabása gyakran a derékívet is hangsúlyozza. A magas, garbós nyakfazon szintén hozzátartozik ehhez a megjelenéshez, ami titokzatosságot kölcsönöz viselőjének. Hogy ne tűnjenek ridegnek és kimértnek a zárt szabások, a tervezők áttetsző és lágy anyagokkal ellensúlyozzák a ballonujjú ingek és pulóverek vonalait.

Viktoriánus ujj mindenütt

Meglepő módon, még a viktoriánus korszakra jellemző csipkés, fodros blúzok sem keltenek avítt hatást a mai divatban, pláne, hogy ezek a bő ujjú darabok remekül passzolnak a hatvanas-hetvenes évek trendelemeihez, és a modern kiegészítőkhöz.

Kedvencünk, ahogy a szépen ívelt ingujj kibukkan a kötényruha alól: egyszerű, puritán hatást kelt, mégis roppant nőies.

A viktoriánus stílusú felsők jó barátságot ápolnak a most divatos mamafarmerekkel.

Ütős stílusmixet hozhatsz létre, ha a csipkés blúzt műbőrnadrággal kombinálod.

A lezser ujjak még nagyobb hangsúlyt kaphatnak, ha az ingre felkapsz egy topot, vagy mellényt. Így biztos, hogy optikailag karcsúbbnak tűnik majd a derekad.

Pihe-puha pulóvereken és kardigánokon is megjelentek a terjedelmes ujjak, ám, hogy ne húzzák szét a sziluetted, az efféle darabokat magas derekú szoknyákkal, vagy nadrágokkal viseld.

A romantikus stílus kedvelői tavasszal bontakozhatnak ki igazán, amikor átveszik az uralmat a viktoriánus korszakot megidéző egybeszabott ruhák.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés