A tavaszi nadrágok között egyértelműen a karcsúsító fazonok állnak a divat élén, melyek optikailag keskenyítik a derékívet, ezáltal nőies homokóra sziluettet formálnak.

hirdetés

A nadrágfazonok terén nem sokat változott a divat, továbbra is a derékhangsúlyos darabok a legnépszerűbbek.

Ez abszolút érthető, hiszen a magasított, húzott derekú szivarnadrágok, a keskeny derékszabású, A-vonalú modellek, a paperbag típusú megoldások, valamint a vagány stílusuk ellenére is nőies chino fazonkreációk sokoldalúan viselhetők, mindemellett pedig karcsúsító hatással bírnak. A pamut-, twill-, bőrhatású és vászonnadrágok kínálata szinte kimeríthetetlen a tavaszi szezonban, a változatos szabások mellett pedig a legmenőbb színek gazdagítják a széles választékot.

Karcsúsító tavaszi nadrágok 9 ezer forint alatt: ultranőiessé teszik az öltözéket

A nadrág szabásán sok múlik, pláne, ha itt-ott van mit elfedni, igazítani az alakon. A magasított, húzott derékszabások előnye, hogy a kis pocakot jótékonyan leplezik, a lefelé bővülő szabások pedig a csípővonalat is slankítják.

 

A magas derékfazon azonban nem minden esetben előnyös megoldás: szűk nadrágszárakkal párosítva kiemeli a fenékdomborulatokat, és a csípő ívét is hangsúlyosabbá teszi. Ám, ha egyenes vonalú nadrágról van szó, melynek a derékmegoldása kellőképpen ráncolt, az alaknyújtó hatás jobban érvényesül. Nem csak a legdrágább tavaszi darabok között lehet trükkös kreációkra bukkanni, eszerint állítottuk össze képgalériánkat.

Kiemelt képek: Aleksander Kaczmarek, Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés