A színésznőt még a Született feleségekben ismerhették meg az emberek, majd számos kozmetikai kampányban szerepelt. Most 45 éves, és ugyanolyan kirobbanó formában van, mint tíz évvel ezelőtt. Eva Longoria arcbőre smink nélkül is kicsattanóan üde, ehhez pedig pár igen egyszerű lépést követ.

hirdetés

A 45 éves színésznő azon kevesek közé tartozik, akik semmilyen plasztikai beavatkozáson nem estek át bőrük fiatalságának az érdekében. Sokkal inkább a természetes megoldások híve, ez alapján állította össze bőrápolási rutinját is, amelynek köszönhetően mindig sugárzó az arcbőre.
Az arcápolási rutinja nagyon egyszerű lépésekből áll, ezeket bármelyik nő alkalmazhatja, és ami a legfontosabb, nincs hozzá szükség méregdrága termékekre. Úgy gondolja, hogy nem a sminktől látszik fiatalabbnak, hanem a megfelelő bőrápolástól.

Megfelelő fényvédő használata

A legfontosabb a fényvédő kiválasztása, ezt minden nap használja a színésznő évszaktól függetlenül, még az alapozó felkenése előtt. A nap sokat árthat a bőrnek és hosszútávon ráncosodáshoz vezethet. Eva Longoria saját bevallása szerint, már egészen fiatal korától kezdve használ minden nap fényvédőt, aranyszabályként tekint erre, hiszen ezt még az édesanyja tanította neki.

Sminklemosó helyett olajok

Ha teheti, akkor nem visel vastag sminket, mivel ez csak beletapad a mimikai ráncokba, és nem fiatalabbnak, hanem idősebbnek fog tűnni. Viszont munkájából adódóan sokszor visel sminket, de mindig odafigyel arra, hogy megfelelően távolítsa el. Szereti a természetes sminklemosókat, leginkább azokat, amelyek valamilyen olajat tartalmaznak. Pontosan ezért, sokszor használ babaolajat a sminkje eltávolítására, hiszen ez kellően kíméletes a bőrhöz, és feloldja a festéket.

Fontos a hidratáltság

Eva Longoria szerint az arcbőr csak akkor lehet sugárzó, ha megfelelően hidratált. Ez nála a napi folyadékbevitellel kezdődik. Mindig odafigyel, hogy elegendő vizet igyon, valamint hogy a bőre kívülről is hidratált legyen. Ehhez természetesen különféle krémeket használ, mindig az adott területnek megfelelőt. A száraz bőrön könnyebben jelenhetnek meg ráncok, és a már meglévők tovább mélyülhetnek. Nagyon szereti a szérumokat, ezért azokat is rendszeresen használja a bőrápolási rutinja részeként.

Arckezelés és maszkok

A megfelelő arckezelésnek nagy szerepet tulajdonít, úgy gondolja, hogy a jó eljárás olyan, ami nem feltétlenül jelent feltöltődést, viszont hatásos. Kedveli a lézerrel végzett kezeléseket és a kémiai hámlasztást.  Fontosnak tartja, hogy a bőrtípusnak és bőrproblémának megfelelő arckezelést válasszon. Otthon mindig beiktatja a maszkokat, hiszen ezek segítenek felfrissíteni a bőrét.

Ezeket az egyszerű és könnyen beiktatható pontokat tartja be a még mindig gyönyörű színésznő, annak érdekében, hogy minél tovább megőrizze bőre fiatalságát. A legtöbbet, mint a megfelelő folyadékbevitelt bárki alkalmazhatja, és a várt eredmény nem marad el, hiszen az arcbőr sokkal simább, és sugárzóbb lesz.

Nyitókép: Michael Kovac  / Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés