A tavaszi divat tele van izgalmas árnyalatokkal. Míg korábban főként a visszafogott tónusok uralták a repertoárt, addig ebben a szezonban előkerülnek az élénk és neonos árnyalatok. A halvány színektől sem kell még elbúcsúznunk, a nőies babakék például tartogat pár meglepetést.

hirdetés

A divatot már egy ideje a feltűnő színek uralják. A vibráló tónusok fokozatosan háttérbe szorították a szürkét és a feketét, majd átvették az uralmat a kínálatban. Ebben a tekintetben a tavaszi szezon sem tér el, mivel a legtöbb feltűnést a lila, rózsaszín, zöld, narancssárga és kék árnyalatok okozzák.

Idén a királykék és más vibráló árnyalatok mellett a babakék uralja a tavaszi palettát. Ezzel a színnel sokáig mostohán bánt a divat, ritkán vagy alig került be az aktuális trendek közé. Pedig a nyugodt, hűvös kékek között egy kifejezetten meleg, vidám árnyalat, ami pillanatok alatt képes feldobni a megjelenést.

A babakék remekül mutat monokróm összeállításként. Deríti az arcbőrt, előcsalogatja ragyogását. Fiatalító hatással bír, ezért a viselője sokkal üdébb, frissebb hatást kelt. Mivel egy könnyen kombinálható színről van szó, ezért jól állnak neki a merész színkombinációk, elbírja a pirosat, zöldet, esetleg a rózsaszínt. A letisztult árnyalatoknak pedig a legjobb barátja, még egy fekete szerelést is képes vidámmá varázsolni.

Visszafogott és merész színpárosításban is jól mutat a nőies babakék

A babakék jól mutat monokróm összeállításként, roppant lágy, nőies összképet garantál. A tavaszi szezonban ebben a színben is pompázhatnak a bájos ruhák, blézerek vagy vékonyabb kabátok. Ha nem szeretnéd csak ezt az árnyalatot viselni, akkor pár feltűnőbb kék tónussal egészítheted ki a megjelenésed.

 

Igazán tavaszias és elegáns lesz a végeredmény, ha a kéket a fehérrel vegyíted. Az efféle szettek most nagyon mennek. A nadrágkosztümök szintén porondon vannak, melyek vibráló változatban is modernné és letisztulttá teszik a szerelést.

 

A babakék az egyik legjobban variálható árnyalat, ezért a kék többi tónusát is elbírja. Jöhetnek az egészen halvány variációk, ám a feltűnőbb árnyalatokat sem érdemes kihagyni a mókából.

 

A fekete komorrá teheti az összképet, és annyira nem is passzol a tavaszi színpalettához. Ha szívesen feldobnád a kedvenc sötét darabodat, egy kék kabáttal, blézerrel vagy cipővel könnyedén megteheted, máris sokkal vidámabb lesz az összhatás.

 

A kék egyik nagy előnye, hogy szépen deríti az arcszínt, izgalmat visz a megjelenésbe, ám mégsem teszi harsánnyá vagy túlzóvá a végeredményt. Kellően visszafogott, modern és nőies.

 

A babakéket bátran kombinálhatod más kék tónusokkal is. Az sem jelent problémát, ha egyszerre három vagy négy árnyalat találkozik egymással.

 

A visszafogott tónusú ingeket sokan nem szeretik kék színű farmerrel kombinálni. Ám ettől sem kell tartani, ez a színpárosítás igazán üdítő látványt nyújt. Ha pedig mégis inkább a feltűnő színeket preferálod, akkor megkoronázhatod a megjelenésed egy vibráló kabáttal vagy blézerrel.

 

A világos tartományt képviselő színárnyalat a vidám tónusokkal szintén jó barátságot ápol, melyek közül kiemelkedik a sárga, ami a tavaszi szezonban számtalan formában jelenik meg. A babakék szépen ellensúlyozza vibrálását, nem tűnik mellette semmi túl soknak.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Claudio Lavenia, Mathis Wienand, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás: