Ezek a stílusos tavaszi szettek remekül mutatnak körtealkaton! A blogger csak néhány apró részleten változtat, hogy előnyös legyen az összkép.

hirdetés

A trendi tavaszi darabokat nem csak a próbababák méretéhez igazította a divat, a legtöbb divatos fazon sokféle testalkat számára előnyös lehet. Némi trükközéssel bárki viselheti a sikkes, stílusos holmikat. Ma már nincsenek tiltólistás darabok alma-, körte-, illetve homokóraalkat esetén sem, a megfelelő divatpraktikákkal ugyanis abszolút személyre szabható a kínálat.

A negyven feletti blogger rajong a divatért, szuper stílustippjeit imádják az Instán. Bő egymilliós követőtáborát fantasztikus ízlésének köszönheti. Remek trükköket mutat, amelyekkel a trendi tavaszi fazonok körtealkaton is előnyösen, nőiesen mutatnak. Szettjei abszolút hétköznapiak, egyszerű alapdarabokból épülnek fel, mégis felpezsdítik a megjelenést.

Divatos tavaszi szettek körtealkaton csinosan, előnyösen

A körtealkat sziluettjére a vállvonalnál szélesebb csípő, valamint a combok hangsúlyossága jellemző, miközben a derékvonal rendkívül karcsú. A felső- és az alsótest akár méretezésben is eltérhet egymástól, ám gyakoribb, hogy csak enyhébb kontraszt figyelhető meg váll- és a csípőszélesség között. Azonban nem árt egy kicsit trükközni a fazonok összeállításával ahhoz, hogy egyszerre stílusos, valamint előnyös legyen az összkép. A karcsú derékvonalat célszerű kihangsúlyozni, amihez sokszor csak minimális változtatásokra és apró praktikákra van szükség.

A gyönyörű blogger, Alini Bosko pontosan tudja, hogyan tegye előnyösebbé az öltözékét. Remek érzékkel variálja a szezon legtrendibb fazonjait, az aktuális trendek mellett pedig az alkati adottságait is abszolút figyelembe veszi. Leginkább derékhangsúlyos szetteket állít össze, amelyek kiemelik a karcsú területet, ám a csípő területének nőies ívét sem célja rejtegetni. Büszke nőies megjelenésére, öltözködésével igyekszik kiemelni a vonalait.

Körtealkat esetén a derékvonal kifejezetten karcsú, a blogger ezt kihasználva gyakran visel rövidebb felsőket, crop topokat. Feltűnő övekkel, rövid kabátokkal vagy blézerekkel kombinálja a magas derekú nadrágokat, hogy a kontraszt a legvékonyabb területen érvényesüljön. Nem visel alacsonyan szabott farmereket, amelyek a csípőre helyeznék a fókuszt, mindig finoman szűkülő, magas derekú darabokat választ, amelyek tökéletesen passzolnak a körteformához.

A körtealakból nagyon egyszerű homokórát faragni, ugyanis a puffos ujjú felsők viselése, illetve a derékvonal hangsúlyozása tökéletes arányokat teremt. A blogger gyakran veti be ezt az egyszerű trükköt a tavaszi szettek esetében. Ha nincs puffos ujjú blúzod, a válltömés is remekül működik, ráadásul rendkívül divatos is manapság. A cél az, hogy a keskenyebb vállvonal egyensúlyba kerüljön a csípőszélességgel. Így széles csónakkivágással, a vállak mentén futó vízszintes csíkozású mintázattal, vagy vállfodrokkal is hangsúlyosabbá teheted ezt a területet a felsők tekintetében.

Koptatott farmerek helyett, amelyek a körtealkatra jellemző szélesebb, vastagabb combokat hangsúlyozzák, sötét anyagú nadrágokat visel. Nem zárja be a mellkas területét sem, ezáltal a keskenyebb felsőtest és a derékvonal kerül fókuszba. Nem feltétlenül kell mély dekoltázst villantani, elegendő egy V alakú nyakszabás, vagy egy mélyebben gombolt ing a csinos eredményhez.

A klasszikus szűk farmerekkel szemben a tavaszi szezon kedvenceit, a széles szárú nadrágokat részesíti előnyben. A körtealkattal rendelkező hölgyek most tényleg örülhetnek, ugyanis az üzletek kínálata csak úgy dúskál az előnyösebbnél előnyösebb fazonokban!

Kiemelt kép: Alini Bosko/alinibosko/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés