Az idei őszi-téli szezonban sok múltbéli darab kapott helyet. Újból megjelentek a baggy nadrágok, bőr ruhák, és a hatalmas gallérok is megint felkapottnak számítanak.

hirdetés

A divatházak mindig inspirálódnak a múltból, ezért sorra térnek vissza olyan trendek, amelyeket a ’80-as, ’90-es években viseltek a nők. Kicsit átalakítják őket, és ezzel modern és friss viseletnek számítanak.

A hatalmas gallér az új trend

Az előző szezonban jelentek meg újra a hatalmas, diszkó korszakot idéző hajtókák. Ez a fazon teljesen ugyanaz, mint ami a ’70-es években hódított. Hosszú, hegyes galléros ing, amelyet legtöbbször blézerrel viseltek. Bár számos követője akadt a trendnek, nem vált igazán közkedveltté. A Ganni nevű dán márka ezt fejlesztette tovább, és a blúzok a hatalmas gallér mellé fodrokat, csipkét kaptak. Így sokkal nőiesebbek, romantikusabbak lettek, és rögtön belopták magukat a divatimádó nők szívébe.

Azóta meghódították a kifutókat, hiszen olyan divatházaknál jelentek meg a hatalmas gallérok, mint a Chanel vagy az Offset. Nemcsak a blúzokat, hanem a kötött kardigánokat és pulóvereket is díszítik. A legtöbb üzletben már megtalálhatóak, így könnyedén beszerezheted a nagy hajtókával rendelkező darabokat.

A legegyszerűbb sokszor a leglátványosabb. Ez a romantikus, viktoriánus kort idéző ing az őszi gardrób egyik alapdarabja lehet. Hiszen kevés díszítést tartalmaz, mégis az apró fodrok miatt nőies. Könnyen kombinálható, és pulóverrel akár még télen is viselhető.

A puffos ujjak is maradnak még egy darabig, így hatalmas gallérral és hímzéssel kiegészítve ezek lehetnek a szezon legdivatosabbnak számító darabjai. Amíg tart a jó idő, viseld rövidebb nadrággal vagy szoknyával, a valódi ősz beköszöntével pedig kabáttal, farmerrel.

Pulóvereken is megjelennek a fodros kihajtók, amelyekben biztosan nem fogsz fázni a hűvösebb évszakokban.

A kardigán még mindig sikkesnek számít, ami jól passzol ehhez a visszatérő trendhez.

A ’70-es években a galléros ingeket zakóval viselték, ezt a verziót sem érdemes kihagyni, mivel farmerrel elképesztően vagánnyá teszi az összeállítást.

A fehér ingeken túl megtalálhatóak a színes verziók is. Jól mutatnak farmerral, szoknyával vagy mintás darabokkal egyaránt.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés