Dicséretes, hogy plus size irányba is elment a divat, hiszen nemcsak vékony és átlagos testalkatú nők vannak a világon. Ám a magas nők sem feltétlenül a modellalkat megtestesítői, de erre csak ritkán gondolnak a ruhamárkák.

A plus size divat a molett hölgyek ruhaméreteit veszi egy csokorba, míg a francia eredetű petite kifejezés az átlagosnál kisebb magassággal, illetve kar- és lábhosszal rendelkező, 163 centiméter alatti nők ruházati méretére utal. A kategóriák persze csalókák, hiszen attól, hogy valakinek széles a csípője, még nem biztos, hogy pluszos a mérete, ahogy az alacsony nők között sem csak filigrán alkatok léteznek.

A tall jelzés szintén létező dolog, de a legtöbb márka nem készít külön méretsort az alacsony és a magas nőknek, az pedig különösen szokatlan kezdeményezés, hogy egy divatcég a teljes webshopját a magas testalkatúaknak szentelje.

A Long Tall Sally brit webáruház a magas nők ruhaméreteire specializálódott, kollekciói és kampányai azonban nem tesznek különbséget a testes és vékony alkatok között, egyszerűen csak ruhákat kínálnak, olyanoknak, akik az átlagosnál magasabbak.

Nincs plus size besorolás csak azért, mert széles a modell csípője, hiszen a magas nők minden testalkati jellemzőit egy kalap alá veszik.

A modelljeiket is ennek szellemében válogatják össze: egyaránt megtalálhatóak közöttük a fiús, sportos testű nők, és a gömbölyded formákkal megáldott típusok. A nagy mellek és a kerek farpofák, a hosszú karok és a vastag combok éppúgy a magas termetű hölgyek jellemzői lehetnek, mint a szögletes csípő, vagy a nyurga felsőtest.

A weboldal olyan márkákat vesz egy csokorba, amelyeknek ruhaméretei megfelelnek a különböző alkatú, az átlagostól nagyobb testmagassággal rendelkező nők számára. Külön kollekciót vonultat fel a Karl Lagerfeld Paris márkától, aminek darabjai szintén nem a leheletvékony testvonalat követik.

A Karl Lagerfeld Paris tavaszi-nyári darabjai, magas nőkre szabva.

Bár a magas kiszállítási költségekkel megdobott, egyébként sem alacsony árakat nem mindenki engedheti meg magának, azért üdvözítő, hogy van egy webáruház, mely inspirációs táptalajjal látja el a magas nőket az alkatukhoz passzoló ruhafazonokat illetően.

Cikkfotók: Long Tall Sally.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés