Tavaly óta a sárga árnyalatok uralják a divat színpalettáját, és idén tavasszal is nagy hangsúlyt kapnak. A Pantone szerint négy vibráló tónus kap nagyobb figyelmet idén, a citromsárgától a vérnarancsig.

A sárga tónusok életteli vidámságát nehéz nem szeretni, így talán senki sem bánja, hogy a nyári napsárga őrület és az őszi okkermánia után, hasonló koloritokkal robban be a tavasz. A Pantone Color Institute amellett, hogy minden évben megválasztja és kihirdeti azt az egy színt, mely meghatározó lesz a trendek szempontjából, évszakonként listázza, hogy az aktuális kollekciókban mely árnyalatok fordulnak elő a leggyakrabban.

 

Mivel a cég folyamatosan figyelemmel követi a jelentősebb divathetek ruhakínálatát, egy lépéssel a divat előtt gondolkodik, így már akkor meg tudja jósolni a színtrendeket, amikor azok még le sem csapódtak, vagyis még nem jelentek meg a kiskereskedelmi üzletek választékában.

Tavasszal, sok egyéb árnyalat mellett az életteli, de cseppet sem hivalkodó sárga tónusok is megjelennek, melyek közül a Pantone szerint négy kulcsszínnel találkozhatunk a leggyakrabban: a világosabb Aspen Gold, az élénkebb Mango Mojito, a Turmeric, vagyis kurkuma, és a narancsos-pirosas Fiesta lesz a legmenőbb a sárga színek között. Ez azt jelenti, hogyha napfényes vibrálással szeretnénk fűszerezni az öltözékünket, ezekkel a koloritokkal biztosan nem hibázhatunk.

A gyümölcsös mangó árnyalatok tökéletes alapjai lehetnek a vidám színblokkoknak, melyekkel feldobhatjuk az öltözékünket. A Mango-Mojito tónus különösen jól harmonizál a barackos rózsaszín, valamint a fuksziás pink árnyalatokkal.

A narancsos, mustáros koloritok is jól passzolnak a mangó tónusverzióihoz.

Monokróm öltözékben sem tolakodó a kurkumával megbolondított narancsos árnyalat.

A Fiesta tónuskeverékeit nagy felületen is bátran alkalmazhatjuk.

A Pantone a Living Coral árnyalatot választotta meg az év színének, ami a rózsaszín, a narancs, és az arany keverékéből áll. Ehhez a divatszínhez tökéletesen illenek a tavasz világosabb sárgái, ha kiegészítőkkel csöpögtetjük bele az öltözékbe.

Az élénk, de nem rikító Aspen Gold, a most divatos fahéj és borostyán beütésű barnák legjobb barátja.

Feketével kombinálva, a sárga valamennyi kevert árnyalata nőiesen mutat.

Az okkersárga tónusok a bordóval is jól harmonizálnak.

A kurkuma sötétebb árnyalatai csodás színegyensúlyt teremtenek a natúr, nyers árnyalatokkal, illetve a finom púderszínekkel.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés