Alighogy december lett, hirtelen bereccsentett az igazi, csontig hatoló téli hideg. Az éles váltás sokakat érzékenyen érintett, de még nincs késő felkészülni a legpraktikusabb, valóban meleg rétegekkel. Ezek a télikabátok nem csak divatosak, hanem a hidegtől is megóvnak!

Idén eddig még nem volt részünk kemény hidegben, így a vastag kabátokra sem volt gondunk. Ám a tél még csak most készülődik, ezért érdemes a szövetkabátoknál melegebb rétegekre váltani. Bár valóban csinosabbak, mint a pufi, melegen bélelt társaik, irdatlanul fázni, valószínűleg senki sem szeret. Ám a téliesített változatok között éppúgy rá lehet bukkanni olyan fazonokra, melyek csalafintán ötvözik a sportos praktikusságot a nőiességgel.

A télikabátoknak sokféle szempontnak kell megfelelniük: nem árt, ha béleltek ugyebár, és a steppelt, vízlepergetős anyagok is jól jöhetnek, míg sokan kifejezetten a karcsúsított fazonokat részesítik előnyben. Idén a részletekre is sokat adnak a felvonultatott kollekciók, ugyanis akadnak különleges praktikussági finomságok, mint amilyenek a kifordítható, kétoldalú kabátok, az állig felgombolható, széltől óvó gallérok, vagy a műszőrmés, bélelt kapucnik.

Divatos, meleg télikabátok: és még jól is néznek ki

Azért persze, örvendetes dolog, ha a praktikusság nem megy a külcsín kárára, és a vastag fazon sokoldalúan, akár nőies szettel is viselhető. A téli divatban leginkább a hetvenes-kilencvenes évek hangulata dominál, és ez legerőteljesebben a kabátokra igaz.

Felbukkannak a kínálatban a hetvenes évekre jellemző szőrmebundák, melyeket ma már műszőrmével helyettesítenek az állatvédelemre is sokat adó márkák, illetve a bélelt irhakabátok is visszatérnek, szintén mesterséges változatban.

 

A kilencvenes évek óta kedvelt steppelt és pufikabátok sem vonulnak háttérbe, sőt, sokéves uralkodásuk után még változatosabb formában jelennek meg a divat porondján. Akadnak persze túlméretezett, oversize szabások is, de karcsúsított verziókból sincs hiány, és az úgyszintén megkönnyíti a sokoldalú viselésüket, hogy ma már a sportos megoldások sincsenek kitiltva a nőies outfitekből. A lakkhatású darabok is divatosak idén, ám a fényes, hurkás fazonokkal érdemes óvatosan bánni, mert könnyen szélesíthetik az alakot.

Egy hosszított fazonú pufikabát éppúgy jól mutathat szűk szoknyával, harisnyával, bakanccsal, garbóval kombinálva, mint farmeros szettbe ültetve. Nézd meg, melyek a legfelkapottabb darabok a szezonban!

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés