A kilencvenes évek divatja folyik mindenhonnan, ám, ha autentikus képet szeretnél kapni arról, hogy akkoriban hogyan viselték a most is trendinek számító ruhafazonokat, érdemes belekukkantani néhány, ma már retrónak minősülő sorozatba.

A kilencvenes években a divatmagazinok és a menő sorozatok diktálták a trendeket, persze, a zenecsatornák is sokat tettek azért, hogy egy-egy külföldi irányzat eljusson hozzánk, és beékelje magát az öltözködési stílusokba.

 Ilyen volt valójában a kilencvenes évek divatja

A nálunk Jóbarátok néven futó, Friends című televíziós filmsorozat 1994-ben került adásba az Egyesült Államokban, és 2004-ben zárta a szériát az utolsó epizód. A tíz évadot megélt szériában nemcsak egy fiatal baráti társaság poénos fordulatokkal megtűzdelt mindennapjait lehet nyomon követni, hanem a kilencvenes évek divatjáról is képet kaphatunk.

Főként a Rachel szerepében brillírozó Jennifer Aniston, és a Monica Gellert játszó Courteney Cox öltözködése tükrözi az akkori korszak stílusjegyeit, melyek jól példázzák, hogy a neonszínű, feltűnő darabok mellett, azért a hétköznapibb, nőiesebb ruhák is labdába rúgtak.

A ’92-ben útjára indított Melrose Place című sorozat sokoldalúan mutatja be az akkori amerikai divatot. A fodros, zsabós blúzoktól kezdve a kantáros kertésznadrágokon át, a kiskosztümök is előkeverednek, és az a jó benne, hogy szinte minden női szereplő más stílust képvisel az outfitjeivel.

Azért retró magyar sorozatokból is bőven hozzájuthatsz információkhoz, ha nem a kilencvenes évek divathóbortjai, hanem az utcai öltözékek érdekelnek, amelyekből néhány kedvelt fazon a mai trendekbe is átszivárgott.

 

A Szomszédok című teleregényt 1987-től 1999-ig vetítették, melynek szereplői hűen tükrözik a különféle korosztályok eltérő öltözködési szokásait. Az Almát alakító Fehér Anna volt az egyik legdivatosabb, legstílusosabb nő a sorozatban, de Júlia szerepében Frajt Edit, valamint a Juditot játszó Ivancsics Ilona is kitett magáért.

Kiemelt kép: Warner Brothers Television/Fotos International/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images, MTI.

  • Megosztás:
hirdetés