Noha alapvetően nem az öltözködés segít abban, hogy laposabb legyen a has, néhány trükk segítségével a pici, enyhén kidomborodó pocak abszolút leplezhető. A francia stílusszakértő, Marie-Anne Lecoeur szerint ezeket a praktikákat érdemes bevetni.

hirdetés

Még rendszeres testmozgás mellett sem állandó a has lapossága, hiszen az izmok állapotától függően olykor feszesebb, máskor pedig még egy kiadós ebéd után is kidomborodik. Ugyanígy az emésztési problémák is okozhatnak kiálló pocakot, ahogy a menstruációs ciklus, illetve a szervezet vízvisszatartása is befolyásolja, hogy épp mennyire gömbölyded a has.

A köldök alatti terület egyes nőknél eleve párnásabb, hiszen az ösztrogén hatására ezen a területen alapból több zsír található, mint a férfiaknál. Ez abszolút alkatfüggő, a szögletesebb testfelépítésű, téglaalkatú hölgyeknél jellemzően szálkásabb ez a terület, a nőiesebb tetsttípusoknál pedig kerekebb formájú. A nagyobb súlyfelesleg ellen kizárólag testmozgással és tudatos étkezéssel lehet tenni, ám az enyhén kidomborodó, kicsi pocak az öltözködéssel is abszolút leplezhető.

A kiálló pocak lehet tehát alkati adottság, ám előfordulhat puffadás miatt is. Ilyenkor gyors segélyre van szükség, a probléma pedig leginkább a megfelelő ruhákkal, fazonokkal és trükkökkel orvosolható. Ezen túl bizonyos kor felett a bőr megereszkedése nem csupán az arcon hagy nyomokat. A hasi terület is meg tud ereszkedni, idővel már nem olyan feszes és lapos. Ezekben az esetekben a francia stílustanácsadó, Marie-Anne Lecoeur öltözködési trükkjei kiválóan működnek!

Kép: Getty Images.

 

Laposabb has az öltözködés segítségével

Alakformáló alsóneműk

Az alakformáló alsóneműk viselése segítséget nyújtanak a sziluett formálásában, tökéletesen alkalmasak arra, hogy elrejtsék a kisebb pocakot. A szakértő szerint sokan elkövetik azt a hibát, hogy túlzottan feszes, szoros verziót szereznek be az alakformáló bugyikból és nadrágokból, amelyek hurkássá teszik az alakot. Semmiképp nem érdemes két mérettel kisebb ruhákban és alsóneműkben feszengeni. A rugalmas anyagnak köszönhetően a megfelelő méret éppen annyira formálja a megjelenést, hogy a kisebb pocak laposabbnak tűnik benne.

Idősebb korban különösen jól működik ez a megoldás, hiszen szó szerint összerántja a redőző, petyhüdt területeket, ezáltal a megereszkedett pocak visszakerül a helyére, az alak csinosabbnak, kontúrosabbnak, karcsúbbnak tűnik.

Magas derekú farmernadrágok

A magas derekú farmernadrág szépen lelapítja a kisebb pocakot. Ez a trükk azonban a többihez hasonlóan egyáltalán nem működik nagyobb súlyfelesleg esetén. A nadrágokkal kapcsolatban is igaz, hogy nem érdemes emiatt egy számmal kisebb fazonba belepréselnie magát az embernek, és az egész napot feszengősen, kényelmetlenül töltenie. Egy tökéletesen passzoló magas derekú farmernadrág abszolút el tud bánni a pici pocakkal, szépen lapítja azt, s ezáltal karcsúsítja a sziluettet.

Peplumszabás és A vonal

A peplumfelsők az elmúlt időszakban ismét visszatértek a divat vérkeringésébe, a francia szakértő szerint pedig szuperül bevethetők a kis kiálló pocak eltakarásához is. A csinos fazon látványosan karcsúsítja a derékvonalat, ezzel elterelve a figyelmet a hasi területről. Gyönyörű homokóraalakot formál, elképesztően nőies összképet eredményez, ráadásul kifejezetten kényelmes viselet.

Az A vonalú ruhák és szoknyák hasonló elven működnek, mint a peplumszabás. A derékvonalra helyezik a hangsúlyt, onnan az anyag lefelé finoman bővül, ezáltal a kis pocak abszolút takarásba kerül, hiszen a lágyan redőző szabás eletereli róla a figyelmet.

Képek: Streetstyleshooters/Edward Berthelot/Getty Images.

 

Sötét árnyalatok és minták

A sötét árnyalatok karcsúsítanak, optikailag a kiálló pocakot is laposabbnak láttatják. Sokan a feketének tulajdonítják ezt a szuper tulajdonságot, ám a sötétkék, a szürke, a mélybordó vagy a méregzöld hasonló optikai hatással bír, mivel nem túl nagy a fényerejük. A kidomborodó pocakot a legkevésbé sem körvonalazzák, pláne, ha erre még a szabásvonal is rásegít.

Ugyanez igaz a megfelelően elhelyezett mintákra is. A hosszantilag vagy átlósan futó csíkok például garantáltan megvezetik a tekintetet, ezáltal elterelik a figyelmet a kis pocakról. A nagyobb minták, illetve a teljesen mintázott, például a pöttyös ruhák is beválhatnak, azonban a fazon minden esetben sokat nyom a latban. Arra nem árt odafigyelni, hogy a minták ne csak a has területén helyezkedjenek el, mert akkor odaterelik a figyelmet, ezáltal még nagyobbnak láttatják a pocakméretet. Az illúzió megteremtésében az árnyalatok és a fazonkialakítások ugyancsak sokat számítanak.

Vállhangsúlyos felsők

A vállhangsúlyos felsők azok a darabok, amelyek ejtett vállal, félvállal vagy válltöméssel szabottak, vagy a felső részen fodrok, puffos ujjak dominálnak. De mi köze a vállaknak a kiálló pocakhoz? Ezzel a trükkel könnyedén elterelhető a tekintet a has területéről, ezáltal a pocak optikailag laposabbnak tűnik. Ha a vállszélesítő szabás hatására egyensúlyba kerül a csípő- és a vállszélesség, a derék optikailag karcsúbbnak tűnik. A kis pocak sem lesz annyira látványos, ráadásul arányosabbnak hat a sziluett.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés