Ezek az egybeszabott ruhák jó választásnak bizonyulnak ötven év felett, elképesztően népszerűek. Nőies és retró fazonok tarolnak az idei szezonban.

hirdetés

Az idei nyár abszolút az egybeszabott, csinos ruhákról szól. Természetesen egy stílusos rövidnadrággal vagy kosztümszettel éppolyan nőies lehet a megjelenés, ám a könnyed, lenge anyagú egybeszabott ruhák olykor kényelmesebbek, különösen kánikulában. A sikkes fazonok előnye, hogy a teljes öltözéket megalapozzák, így a nagy melegben sem szorul háttérbe a komfortérzet a nőies összkép érdekében.

Az aktuális kínálatban számtalan stílus közül lehet válogatni, mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb, az ízléséhez legközelebb álló darabot. A legnépszerűbbek az ingruhák, amelyek mind munkanapokon, mind kirándulások alkalmával megállják a helyüket, de elegáns kiegészítőkkel kombinálva még egy esküvőn is kellőképpen nőiessé és kifinomulttá teszik a megjelenést.

Ezeket a csinos darabokat nagyon könnyű beépíteni a hétköznapi ruhatárba, ugyanis papuccsal, szandállal, szalmatalpú cipőkkel, edzőcipőkkel és magassarkúval ugyanolyan remekül mutatnak. Mutatjuk, hogy mely fazonok a legkapósabbak most az ötven feletti korosztály körében.

 

Nőies egybeszabott ruhák ötven felett: ezek a fazonok tarolnak idén

Ingruhák

A csinos ingruhák igazi klasszikusok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Egy minőségi, letisztult darab olyannyira időtálló, hogy évek múltán is elő lehet kapni a szekrényből, mert sohasem megy ki a divatból. Ezekből akár több verziót is érdemes beszerezni, hiszen rendkívül kényelmes, mégis elegáns viseletnek bizonyulnak a nyári időszakban. Attól függően, hogy milyen színben vagy mintában pompáznak, egészen eltérő stílust képviselnek, persze amellett, hogy látványosan felerősítik a nőies kisugárzást.

1.: Mango, 16 995 forint. 2.: Bonprix, 9499 forint. 3.: Mango, 19 995 forint.

 

Átlapolt szabás

Az átlapolt fazonú ruhák kifejezetten ideális választásnak bizonyulnak, hiszen jóformán bármilyen alkati adottság esetén előnyösen mutatnak. Az átlós szabásnak köszönhetően megbontják a szimmetriát, így karcsúsítják az alakot. A V kivágás biztosítja, hogy ízléses, visszafogottan nőies legyen a dekoltázs. A finomabb anyagú egybeszabott ruhák akár egy elegáns, esküvői szett részeként is jól működnek, az egyszerűbb, klasszikusabb darabok pedig a mindennapi nyári ruhatár legnőiesebb darabjai lehetnek.

1.: Mohito, 12 995 forint. 2.: Sinsay, 5895 forint.

 

Retró stílus

Az idei év nagyon felkapta a retró fazonokat, nem meglepő, hogy az üzletek kínálatában számos olyan szabással lehet találkozni, amely a régmúlt idők stílusát idézi. Ötven felett nagyon népszerűek a virágmintás, a pöttyös és a puffos ujjú darabok, amelyek magukban hordozzák a modern trendrészleteket, ám mégis visszarepítenek pár évet az időben.

1.: Reserved, 12 995 forint. 2.: Zara, 14 995 forint. 3.: Reserved, 18 995 forint.

 

Rövid fazonok

Noha ötven felett sokan ódzkodnak a rövid fazonú ruháktól, a formás lábakat bátran meg lehet mutatni. Ahhoz, hogy visszafogottan nőies legyen az összkép, érdemes olyan ruhát választani, amely a rövid fazon ellenére felül nem mutat túlzottan sokat. Lehet dekoltázsa, de ne legyen kirívóan mély, illetve ebben az esetben célszerű a vállakat is elfedni. Egy efféle fazonban sikkesnek érezheti magát az ember, nem kell attól félni, hogy a kiválasztott darab túl sokat mutatna.

1.: Sinsay, 5595 forint. 2.: Reserved, 14 995 forint.

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

Montázsok: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés