A farmerdzseki a tavaszi-nyári szezon kötelező darabjává nőtte ki magát, ám nem csak a retró trendek miatt megkerülhetetlen. Sokoldalú, praktikus darab, amivel a blézer is helyettesíthető a sportosan nőies stílus jegyében. A klasszikus fazon éppúgy divatos, mint az újragondolt társai, melyek szintén sokféleképpen kombinálhatóak. A változékony időjárás még inkább nélkülözhetetlenné teszi a farmerdzsekit, ezért a ruhatár egyik legjobban kihasználható elemének számít.

hirdetés

A farmerdzseki a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb darabja volt. Akkoriban avanzsált megunhatatlan klasszikussá a tipikus alapfazon, amit rengetegféle szettel össze lehetett boronálni. A farmeranyag halmozása szintén felkapott trend volt azokban az években, így kézenfekvő volt egyforma anyagú nadrágot és dzsekit viselni. Azóta sok cifrázáson, változtatáson ment keresztül a szimpla alapszabás, a válltöméses, blézerfazonú, valamint a színes, szegecses, gyöngyös kreációk is visszalopják magukat idén a köztudatba.

 

A farmerdzseki roppant könnyen kombinálható, hiszen szinte bármilyen összeállításba beültethető. Farmerrel egyaránt házasítható, de egészruhákkal, szoknyákkal és vászonnadrágokkal egyaránt jól mutat. A bermudákhoz szintén remekül passzol, sőt a sportosabb és a nőiesebb overallokkal is összepasszítható. A klasszikus fazon előnye, hogy nem rendelkezik meghatározó stílusjegyekkel, így változatosan fel tudod dobni a kiegészítőkkel. A sportos és kissé elegánsabb övek, táskák és kendők éppúgy jól illeszkednek a képbe.

Elegáns és sportos is lehet a farmerdzseki: ezekkel a darabokkal különösen jól mutat

A farmerdzseki jól variálható elegáns nadrágokkal. Ebben az esetben inkább lapos talpú cipőt válassz, ami egy kis lazaságot csempész a stílusmixbe. Nyáron ismét előkerülhetnek a különféle szalma- vagy rafiatáskák. A francia nők rajonganak az efféle kiegészítőkért, melyekkel úgyszintén könnyen összeboronálható a klasszikus dzseki.

 

A változékony időben a farmeranyagú dzseki lesz a legjobb barátod. Bárhová magaddal viheted, ha melegebbre fordul az idő, akkor egyszerűen a válladra vetheted, vagy a derekadra kötheted.

 

A színek miatt sem kell aggódni, a farmerkék mindennel jól mutat, ezért házasíthatod fehérrel, feketével, bézzsel vagy feltűnőbb színárnyalatokkal.

 

Az egészruháknak remek kiegészítése a farmerdzseki, melynek kialakítása letisztult vagy extravagáns is lehet.

 

Az oversize, vagy túlméretezett, illetve a rövidre vágott kabátkák egyaránt sikkesnek számítanak idén.

 

A retró trendek jóvoltából visszatérnek a különféle díszítések: a hímzések, szegecsek, koptatások csak még izgalmasabbá teszik a szimpla alapdarabot.

 

Szintén felkapottak most a zakóra emlékeztető fazonok, melyek ugyanúgy beültethetők az elegáns és a sportos összeállításokba. Hosszú egészruhával kifejezetten jól mutatnak, ám a minimál elegancia és a magas sarkú cipő sem áll tőlük távol.

 

A kék kabátok jól mutatnak farmerrel. A nadrág és a dzseki színe megegyezhet, vagy különbözhet, ezzel kedvedre játszadozhatsz. Ám fontos, hogy legyen valami, ami megtöri a kékséget, ez lehet egy könnyű felsőrész, esetleg cipő vagy táska.

 

A hagyományos dzsekik mellett a színes verziók éppúgy toplistás befutók a tavaszi-nyári divatban. Rengeteg fehér, pasztell kreáció található meg az üzletekben, melyek igazán csinossá teszik a megjelenést. Feldobhatod az egyszerű szetted egy lila, rózsaszín vagy sárga kabáttal. Mivel idén nagyon sok szín cirkulál a kínálatban, kedvedre vegyítheted a kedvenc árnyalataidat, vagy akár monokróm összeállításba is öltözhetsz.

 

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

Képek a cikkben: Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Hanna Lassen, Gisela Schober / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés