Ahogy általában, idén is elképesztően széles a nyári divatszínek palettája: az olyan klasszikusok, mint a kék és fehér, vezérszerepet kaptak a szezonban, de a természetben előforduló zöld árnyalatok ugyancsak gyakran felbukkannak a ruhakínálatban.

hirdetés

A nyári divatszínek repertoárja rengeteg lehetőséggel kecsegtet, és bár az úgynevezett Peach Fuzz az év kiemelt árnyalata, az már most lemérhető, hogy a fehér, a kék és a zöld nem csak társként szegődik mellé, hanem a vezértónusok trónján osztozik a nagy kedvencek között.

A természetben tobzódó zöld színnek elképesztően sok árnyalata megfigyelhető, az impresszionista festők számára külön kihívást jelentett érzékeltetni sokféleségét. Zöld és zöld között óriási lehet a különbség, ami elsősorban annak köszönhető, hogy két nagyon eltérő szín összeolvadásából jött létre.

Kép: Getty Images.

 

Az ellentétek vonzása a zöldben érvényesül a legjobban, ugyanis tónusaiban különböző arányban keveredik a sziporkázóan vibráló sárga és a hűvös nyugalmat árasztó kék, éppen ezért a zöldes tónusok nem csak megnyugtatóak lehetnek, hanem energikus, éltető vibrálással úgyszintén rendelkezhetnek. Emiatt senki nem jelentheti ki, hogy a zöld nem áll jól neki, hiszen őrületesen sok változatát vonultatja fel a divat, ráadásul nem csak intenzitásban, hanem hideg-meleg energiákban éppúgy különböznek az árnyalatai.

Bár a trendszínek palettáján tengernyi tónusverziója felsorakozik, idén három színárnyalata kap kiemelt figyelmet: az olajzöld, a levélzöld, valamint a francia szerzetesek fűszernövényekből alkotott likőrjéről elnevezett chartreuse zöld, ami egy élénkebb, sárgásabb beütésű színárnyalat.

A nyári divatszínek egyik népszerű tagja a zöld: ilyen nőiesen viselheted

A zöld az éledő, tobzódó természet színe, és már csak ebből adódóan is közel áll a nyár hangulatához. Mindhárom árnyalatot roppant változatosan viselheted. A halvány olajzöld, vagyis a khaki sem bizonyul unalmasnak, már rég kitört a katonai egyenruhákból ihletet gyűjtő military divattrend skatulyájából.

Az olajzöld nagyon nőies tud lenni – Felejtsd el a military stílust!

Az olajbogyó vagyis az olíva zöldje szintén sokféle lehet: sápatag, halvány vagy intenzívebb, mélyebb, olajosabb árnyalat. Egy darabig a sportos, lezser, komfortos divatruhák színe volt, manapság azonban a nőies vonalon úgyszintén megtalálja a helyét.

A laza zsebes nadrágok, a retró darabok, valamint a selyemhatású holmik kedvencei ezek az árnyalatok, ha szétnézel az üzletek nyári kínálatában, számtalan formában megtalálod az olajzöldet.

Világos, krémes tónusokkal és csokoládébarnával tálalva igazán nőies, sőt, feketével kombinálva elegáns hatást kelt az utcai divatban.

Ugyanakkor a lezser stílustól sem távolodott el teljesen, lazulós nyári napokon, amikor kényelmes vászonnadrágot és pólót viselsz, egyértelműen az olajzöld a legjobb választás.

Harsogó levélzöld

Egyszerűen csak imádni lehet, különösen nyáron, amikor élete teljében tobzódik a természet. A levélzöldnek vibráló energiái vannak, éppen ezért meglehetősen feltűnő az öltözékben, mégsem tolakodóan harsány.

Felrázza, üdévé és frissé varázsolja viselőjét, így nem véletlen, hogy a legtöbb egybeszabott ruha, szoknya és blúz ebben az árnyalatban tetszeleg a nyári kínálatban.

A levélzöld kiegészítők roppant izgalmassá teszik a letisztult, semleges tónusokból álló szetteket, de vezérárnyalatként éppúgy bátran alkalmazhatod az öltözékedben.

Tökéletesen passzol a most divatos gyümölcsmintás ruhadarabokhoz, de az is izgalmas benyomást kelt, ha tarka virágmintákkal kombinálod a levélzöldet.

Narancssárgával, citromsárgával, rózsaszínnel összeboronálva energikussá teszi a megjelenést, a fehér, a sötétkék és a fekete viszont balanszként működik mellette.

A különleges chartreuse zöld

A likőr, amiről a nevét kapta ez a divatárnyalat, nagy múltra tekint vissza, 1764-ben kezdték el készíteni a francia szerzetesek. Több mint százféle fűszernövényt használtak hozzá, ennek köszönheti természetes sárgászöld színét.

Mivel van egy kis sárgás beütése, ezt a különleges zöldet bátran kombinálhatod sárga kiegészítőkkel, ruhadarabokkal. Akár vezértónusként, akár mellékszínként alkalmazod az öltözékedben, mindenki felfigyel majd a megjelenésedre, annyira egyedi ez az árnyalat! A sötétebb zöldekkel is remekül harmonizál, de még rengeteg színt társíthatsz mellé. Az alábbi videóból ötleteket meríthetsz, milyen színpárosításokban viselheted.

Bár a nyári divatszínek sokfélék, a zöld árnyalatok kihagyhatatlannak bizonyulnak idén, kár is lenne lemondani róluk, hiszen rengeteg módon variálhatóak és csodásan feldobják a megjelenést!

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés