Az almaalkat súlyfelesleg nélkül is nőiesen gömbölyded idomokkal rendelkezik, ez a fő jellemzője pedig az öltözködés mikéntjét is befolyásolja. Ennél a testtípusnál a felsőtest jelentősebb pluszkilók nélkül is zömökebbnek tűnik optikailag, mivel a mellvonal szélesebb a csípőnél, a törzs pedig viszonylag tagolatlan a vastag derék miatt. Az alábbi videó rámutat arra, mely szabások előnyösek az ilyen testalkatú nők számára, és hogyan kell viselni azokat, hogy szépen tagolják a sziluettet.

hirdetés

Az almaalkat kapcsán sokaknak rögtön a hízékonyság ugrik be, pedig a testalkati adottságok alapvetően nem befolyásolják, hogy ki mennyire hajlamos felkapni magára egy kis felesleget. Inkább arról van szó, hogy ennél a típusnál a felső- és alsótest egymáshoz viszonyított arányait tekintve a legcsekélyebb súlytöbblet is sokkal látványosabban mutatkozik meg a törzs területén.

 

Mivel felül alapvetően szélesebb a sziluett, a karokra, pocakra rakódott felesleg szembetűnőbb, hiszen nem arányosan oszlanak el a zsírpárnák. Az almaalkat öltözködését a nagy mellek éppúgy befolyásolják, ugyanis a kidomborodó has, valamint a derékív hiánya szélesebbnek, illetve rövidebbnek mutatja a felsőtestet.

Mint a legtöbb alkattípusnál, itt is az arányok helyrebillentése az elsődleges cél. A törzs vonalát optikailag nyújtani, karcsúsítani érdemes a választott ruhadarabokkal, míg a keskenyebb lábak és a telt keblek ízléses kiemelésével az előnyös adottságok kapnak hangsúlyt, melyek harmonikussá, arányosabbá teszik a testképet.

Az almaalkat nem jelent hátrányt a csinos öltözködés terén: így emeld ki a nőiességét

A sikkes, nőies öltözködés almaalkat esetén éppúgy megvalósítható, de a megfelelő fazonok megválasztásán túl a különféle darabok összhangja szintén sokat számít. Nem mindegy, hová kerül a fókusz, és a szabásvonalak miként tagolják a felsőtestet.

Ebben a videóban rengeteg hasznos tippet találsz, melyek segítségedre lehetnek a nyári szettek kialakításával kapcsolatban. A stylist által összeválogatott öltözékeket egy viszonylag magas hölgy mutatja be, aki a UK-méretskála alapján 14-es ruhákat hord, ami az európai méretezés szerint 40-esnek felel meg. A felvételt a YouTube-on keresztül nézheted meg.

 

Átlagos testalkat, nincs jelentősebb súlyfelesleg rajta, viszont van egy kis pocakja és széles a dereka. Jól látható, hogy a bő szabások nem feltétlenül szerencsések almaalkat esetén, mert bár a kiálló hasat elfedik, emellett feltűnően tömbösítik az alakot.

A mell alatt szűkített, lefelé bővülő szabások előnyösebbek, ám a videó azt is bemutatja, milyen összeállításban, hogyan érdemes viselni azokat, hogy valóban karcsúbbnak tűnjön a derék, és optikailag kissé megnyúljon a törzs vonala. Hosszú, V alakú kivágással, övvel és mellig lelógó nyaklánccal trükközik a stylist a harmónia érdekében.

Az eltolódott arányok helyrebillentésében nagy szerepet játszanak ezek a fazonok, sőt, a nadrág hossza sem lényegtelen. A karcsú, szép bokát érdemes megmutatni, ugyanakkor a lábak hosszából elcsalhat picit a háromnegyedes pantalló, méghozzá a felsőtest javára! Ezzel a kiegyenlítéssel a törzs már nem tűnik rövidebbnek és zömökebbnek!

Zseniális trükkök, melyek alkalmazása roppant egyszerű!

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés