A szalmatáska éveken keresztül a stranddivat egyik kötelező eleme volt. A nagy, pakolós darabokat könnyű teletömni, a kiegészítők ügyesen elrejtik a naptejet, napszemüveget, a törölközőt és még a magazinokat is. Ám úgy tűnik, a nyári divatnak komolyabb terve van a strandkiegészítővel, hiszen csinosan kombinálva akár már az utcai megjelenésben is helyet kaphat.

hirdetés

A hatalmas szalmatáskákat szinte senkinek sem kell bemutatnunk, mivel a strandon gyakran összefuthatunk a praktikus kiegészítővel. Amellett, hogy belefér minden, még sikkes is, ezért príma kiegészítése lehet a kaftánnak vagy a fodros strandkendőnek.

Talán ez fogta meg a divattervezőket is, mivel a klasszikus, már jól ismert verziók mellett kisebb, utcai viselésre alkalmas darabokat is alkottak. Az újragondolt szalmatáska már csak nyomokban hasonlít a népszerű strandviseletre, megváltozott az alakja, a kialakítása pedig legtöbbször a klasszikus kézitáskára hajaz. A díszítések sem hiányozhatnak, vannak gyönggyel és hímzéssel feldobott táskák, és a színekkel is bátran variáltak az egyes márkák.

A bájos szalmatáska minden szettet feldob: így viseld nyáron

A szalmatáska esetében fontos leszögezni, hogy kifejezetten egy nőies, nyári darabról van szó. A kicsit sportosabb, lazább szettekkel is meg lehet próbálni, ám sportcipővel és farmerral házasítani nem célszerű, mivel elképesztő stíluskavalkád lesz a végeredmény. A lengébb nadrágok és kecses papucsok azonban jól passzolnak a szalmatáska nyárias hangulatához .

Az egyik legegyszerűbb párosítás az, ha a kedvenc nyári ruhádat veszed fel a szalmatáskához. Nem kell vele sokat bajlódni, mégis csinos lesz az összkép. Variálhatod papuccsal, szandállal, esetleg szalmatalpú cipővel. Az egyszerű szettek esetében érdemes a kiegészítőkkel trükközni, halmozhatod a nyakláncokat, karkötőket vagy gyűrűket, felkerülhet egy napszemüveg, esetleg kendő vagy hajráf.

A szalmatáska már nem mindig csak a strandra való, hiszen vannak apró, gyöngyös verziók is. Az újragondolt kiegészítőket könnyebb beültetni a csinos összeállításokba, így akár egy szép szoknyával, blúzzal is összekombinálhatók.

A nyári melegben nem kell feltétlenül túlbonyolítani a dolgokat, bőven elég, ha a táska árnyalata és a cipő színe passzol. Ez a harmónia máris megadja a szerelés alapját. A legtöbb kistáska bézs vagy világosbarna árnyalatú, így a nyári színpaletta nagy részével jól összeférnek.

Egy-egy sikkesebb szalmakiegészítő úgyszintén remek kiegészítése lehet a nadrágos összeállításoknak. Ideálisabb, ha a pantalló vékony anyagból készül, így az egyes stílusok nem fognak egymástól elütni. Szintén jó megoldás, ha a táskán található színekhez, mintákhoz válogatod össze a holmikat.

A szalmakiegészítők sokakat elriaszthatnak, hiszen jön a kérdés, hogy mégis milyen cipő passzolna a táskához. Nos, a válasz egyszerű, hiszen rengeteg fonott talpú cipővel, szandállal találkozhatsz az üzletek polcain. Ha a kiegészítők stílusa egyezik, akkor már a többivel sem lesz gond.

Amennyiben a nyaralásra szeretnél egy divatos szettet, akkor a nyári maxiruhához válassz egy szalmatáskát, lapos talpú cipőt és egy kalapot. Az összkép nagyon sikkes és nőies lesz.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés