Bianca Jagger napjainkban már inkább a társadalmi munkájáról ismert, jelenleg aktivistaként tevékenykedik. Ám a hetvenes években még nagyon más volt a helyzet, hiszen Mick Jagger feleségeként egyik népszerű eseményről sem hiányozhatott. Színésznőként és stílusikonként egyaránt ünnepelt sztár volt akkoriban, akinek minden lépését fotósok hada követte.

hirdetés

Bianca Jagger egy Rolling Stones-koncert után ismerkedett meg Mick Jaggerrel, akivel rövid időn belül össze is házasodott. A párnak egy gyermeke született, Jade. A Jagger házaspár elképesztően népszerűnek számított a hetvenes években, rendszeresen feltűntek a vörös szőnyeges eseményeken, és a legendás Studio 54 vendéglistájáról sem hiányozhattak.

Bianca Jagger a hetvenes évek imádott stílusikonja volt

Bianca a hetvenes évek összes sikkes fazonvariációját felvonultatta. Bolondult a divatért, és nem is nagyon tudott nemet mondani a diszkókorszak legstílusosabb cuccaira. A 76 éves híresség egyik legismertebb összeállítása az a fehér kosztüm, amelyet az esküvőjén viselt 1971-ben. Bianca Jagger egy blézer-szoknya kombinációban mondta ki az igent, amelyhez egy hatalmas karimájú, tüllös kalapot párosított. A zakóhoz nem viselt felsőrészt sem. A modern stílusú menyasszonyok ma is szívesen inspirálódnak ebből a szerelésből.

A híresség imádta a nőies kosztümöket, gyakran viselt nadrágot, melyet derékhangsúlyos blézerrel házasított. Bianca repertoárjában mégis a kiegészítők voltak a legbecsesebbek: gyakran fűszerezte meg összeállításait kendőkkel, napszemüvegekkel és kalapokkal.

 

Közeli barátja volt Halstonnak, a divattervező sok kreációit tervezett Mick Jagger egykori feleségének. Az alakkövető maxiruhák, a fényes anyagok és az aszimmetrikus megoldások voltak Bianca kedvencei. A kicsit túlzó, hangsúlyos kreációkra sem mondott nemet, a merészebb kivágások, a boák és a szőrme kiskabátok is a gyűjteményei részét képezték.

Bianca Jagger diszkókirálynő volt a javából, akinek vagány, nőies és csillogó stílusa sok követőre talált, sőt, a retró trendek fellobbanása óta ma is sok nő merít ihletet korábbi szettjeiből. A merészebb szereléseket is belülről fakadó eleganciával, vagánysággal tudta viselni, ezért egyik összeállítással sem lőtt túl a célon. A nosztalgikus divatirányzatoknak köszönhetően a stílusa ismét inspiráló lehet, a nadrágkosztümös trükkjeit például érdemes ellesni.

 

Kiemelt kép: Allan Tannenbaum, Kypros / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés