A szezon egyik legnépszerűbb cipője, a klasszikus loafer nem mutat jól minden divatos nadrággal, de van néhány fazon, amivel tökéletes összhangot teremt.

hirdetés

Az átmeneti cipők között egyértelműen a loafer típus a legnépszerűbb, a divat már hosszú évek óta ragaszkodik a klasszikus, elegáns fazonhoz. Az amerikai elit egyetemek stílusát hozó félcipők között megjelentek az elegáns, visszafogott, valamint a vastag talpú, kissé bumfordi verziók is, és egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kombinálod őket. Ahhoz, hogy a szett valóban előnyös és csinos legyen, a megfelelő nadrágokra van szükség a tavaszi időszakban. A stílusmixekkel nem lehet hibázni, ám a rosszul megválasztott nadrágfazon leronthatja a nőies sziluettet, az alakromboló hatás azonban könnyedén elkerülhető.

Milyen nadrággal mutat jól a loafer? – Mutatjuk a legelőnyösebb kombinációkat

Széles szárú elegáns nadrágok

A loafer típusú cipők az elegáns és a lezser divat mezsgyéjén lavíroznak, egyensúlyoznak. Nem lehet őket egyetlen stíluskategóriába sorolni, sőt, mivel számtalan fazon készül már belőlük, nagyon nehéz lenne stílus alapján leszűkíteni a repertoárt. Éppen ezért érdemes elegáns összeállításokban viselni őket. Szuperül passzolnak a franciás összeállításokhoz, de a preppy stílus sem áll távol tőlük.

A vastagabb talpú loaferek mellett a széles szárú, elegánsabb anyagú nadrágok nem csak sikkesen, de előnyösen is mutatnak. Általában ezekből a nadrágokból senki nem vesz fel bokavillantó fazont, a lazán szélesedő nadrágszárak simán rálóghatnak a cipőre. Bár alapvetően nem előnyös, amikor az ember lánya szinte tapossa a földön az anyagot, ebben az esetben mondhatjuk, hogy a kivétel erősíti a szabályt.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Egyenes szárú farmerek

Bár a széles szárú farmerek időszakát éljük, az egyenes szárú darabok tökéletes átmenetet képeznek a szűk, illetve látványosan bővülő, baggy darabok között. Elegáns és lezser szettekben ugyanolyan jól mutatnak, ráadásul remekül passzolnak a loafer típusú cipőkhöz is.

Itt is fontos kiemelni, nem mindegy, hogy vastag talpú, bumfordi loaferről vagy egy szimpla, visszafogottabb fazonról van szó, bár tény, hogy az efféle farmerek mellett még a feltűnőbb holdjárók sem rombolják le a nőies sziluett vonalait.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A vonalú nadrágok

Az A vonalú farmerek mellett szintén remekül működnek a trendi kis loaferek. Mivel a nadrág szára látványosan szélesedik, érdemes visszafogottabb, kevésbé markáns loaferfazont választani a repertoárból. A kiszélesedő nadrágszár már eleve a boka területére tereli a hangsúlyt. Nem előnyös, ha a cipő minden figyelmet elvesz a csinosan felépített tavaszi összeállítástól.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images for Seidensticker Group/Getty Images.

 

Testhezálló farmernadrágok

A testhezálló farmernadrágok kissé háttérbe szorultak az elmúlt időszakban, a divat sokkal inkább a széles szárú verziókat részesíti előnyben. Ennek ellenére nem szabad száműzni a szekrényből a feszülős nadrágokat, ugyanis a megfelelő, testalkathoz passzoló darabok igazi jolly joker elemei a tavaszi ruhatárnak. Szuper könnyű őket kombinálni a szezon kedvenc alapdarabjaival, ráadásul a loafer típusú cipők is remekül mutatnak mellettük.

Ilyenkor abszolút a cipő válik hangsúlyossá, hiszen a lebegő, széles nadrágszár nem tereli el a figyelmet a lábbeliről. Érdemes az átmeneti félcipő stílusát és színét a kiegészítőkhöz hangolni, hogy ne csak előnyös, hanem stílusos és sikkes hatást keltsen az összkép.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Streetstyleshooters/Getty Images for Seidensticker Group/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés