A loafer cipő népszerűsége nem csökken, ráadásul most mindenki zoknival viseli a menő átmeneti fazonokat! Manapság már nem kell eldugni a zokni szárát, sőt, minél hosszabb, annál stílusosabb az összkép.

hirdetés

A loafer cipő zoknival az igazi

Az elmúlt években mindenki azon törte magát, hogy a zokni sehol, semmilyen formában ne villanjon ki a cipőből. Ez egy sportcipő esetében még nem is volt olyan nehéz és megoldhatatlan feladat. Ám az utcai divat színterére betörtek a kis belebújós loaferek és mokaszinek, amelyekből a szimpla bokazokni bizony csúnyán kikandikált. Ekkor a gyártók rájöttek, hogy olyan titokzoknik gyártására van szükség, amelyek ezekből a fazonokból sem látszanak ki.

Sokan mindenféle trükköt és ügyeskedést bevetettek csak azért, hogy a zokni szára tényleg ne látszódjon ki, mára azonban minden a feje tetejére fordult. A divat felkapta a vastag, hosszú szárú zoknikat, amelyek már egy menő loafer mellett is simán beleférnek az utcai szettekbe. Ami eddig ciki volt, mára trenddé vált, s egyre többen próbálják ki a hetvenes, illetve nyolcvanas évek ihlette megjelenést.

Képek: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Getty Images.

 

Vannak, akik nem merik bevállalni az erős kontrasztot, ezért a fekete cipőt fekete zoknival, a bézs loafert barnával, a fehér lábbelit pedig fehérrel kombinálják. A kilógó zokniszár ilyenkor nem annyira feltűnő, a trendi viselet mégis helyt kap a megjelenésben.

Mások azonban simán bevállalják a feltűnőbb párosításokat is. Az sem gond, ha a zokni színe totálisan elüt a loafer árnyalatától, sőt, vannak olyan is, akik nem csak szimpla boka- vagy épp lábszárközépig érő fazont választanak, simán a térdükig húzzák a zokni szárát. Ez a változat már határozottan a preppy stílust hozza, ami manapság elképesztően népszerűvé vált.

Képek: Raimonda Kulikauskiene/Christian Vierig/Getty Images.

 

Habár mind a mai napig sokaknál veri ki a biztosítékot ez a furcsa trend, a zokni-cipő párosítás már olyan mélyen beitta magát az utcai divatba, hogy a legtöbbeknek nem akad meg a szeme a merész kombináción. Természetesen ezzel is túlzásba lehet esni, ha a zokni mintája egyáltalán nem passzol a szett többi eleméhez, az összkép diszharmonikus lesz.

Ha a zokni túlzottan vastag, illetve szélesíti a lábakat, hiába trendi az összeállítás, az eredmény nem feltétlenül kelt csinos, ízléses hatást. Meg kell találni az arany középutat, a bloggerek pedig szuper szettjeikkel remek inspirációt tudnak nyújtani ebben.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Raimonda Kulikauskiene/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés