Még alig pár napja kacérkodik az időjárás a tavasz gondolatával, máris villannak a bokák rendesen. Pedig nem kellene fagyoskodni, hiszen a zokni idén jó barátunk.

Időnként felkarolja a divat a zoknit, és stílusos kiegészítővé kiáltja ki az egész világ előtt, de többnyire ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy rejtegetnünk kell. Amióta az edzőcipők befurakodtak az utcai öltözékekbe, a láthatatlan titokzokni újra ismert fogalommá vált. Az egyre rövidebbre vágott nadrágszárak sem ápolgatták igazán a lábszárzokni renoméját, hiszen inkább az lett a cél, hogy kivillanjanak a bokák. Idén azonban változni látszik ez a tendencia.

Ha a zokni és a cipő hasonló árnyalatú, szinte összeolvadnak. Kép: Merilyn Smith/Getty Images.

Az öltözék különleges stíluseleme lehet a zokni, ha belesimul a színharmóniába, avagy, a ruhánk valamely árnyalata köszön vissza benne. Ám akkor is menő lehet, amennyiben megbontja az összképet, és anyagával, stílusával vagy tónusával pimaszul kilóg a kerek egészből.

Akár harsányak vagy kellemesen visszafogottak, akár vintage hangulatúak, esetleg sportosak, a zoknik nagy figyelmet kapnak idén, sőt, a divatimádók körében a luxusmárkák logóival ellátott darabok is óriási favorittá nőtték ki magukat. A lényeg, hogy megfűszerezzék a megjelenést, és egy csipetnyi pluszt adjanak hozzá.

Valószínűleg a zokniszárú csizmák fellendülésével hozható kapcsolatba ez a hirtelen ránk szakadó zokniszerelem, de a különféle stílusvariációkat elnézve utat tör magának bennünk a felismerés, hogy valóban nem sok különbség van aközött, hogy valaki egy zokniszerű csizmát visel, vagy fog egy zoknit, mely ugyanolyan színű, mint a körömcipője, és összepasszítja a kettőt. Mutatunk még néhány alternatívát arra, hogyan lehet szupersikkes kiegészítő a zokni!

Ezt a pihe-puha, fehér zoknit nagyon könnyű stílusosan beültetni az öltözékbe.

A zokniszárú csizma nagyon divatos idén, de hamarosan beérnek a melegebb tavaszi napok, amikor már nem lesz praktikus. Ám ihletet adhat a zokni viseléséhez!

A zokni szinte beleolvad a cipő színébe: így helyettesíthetjük enyhébb napokon a zokniszárú csizmát.

Ilyen sikkes tud lenni, ha a zokni az öltözék színharmóniájának a része, és nem lóg ki az összképből.

A márkalogóval ellátott zoknik és combfixek most különösen népszerűek.

A sportos zoknikat nemcsak az edzésre tartogathatjuk.

Az extravagáns darabokat is lehet stílusosan viselni.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés