Az állatminta az utóbbi időben egyre többször jelenik meg a kollekciókban, a meglepő printekkel kiegészített darabok lassacskán végleg kilépnek az árnyékból. Nyáron főként a zebraminta hódított, ősszel pedig az ocelotminta kavarja fel a divat állóvizét.

hirdetés

Az állatminta éveken keresztül egyet jelentett a túlságosan harsány vagy közönséges megjelenéssel. A divatszakemberek főként feltűnő, hivalkodó, extravagáns öltözékekkel hozták össze, ezért sokan úgy gondolták, hogy az elegáns, nőies megjelenésben semmi keresnivalója nincsen. A pozitív megítéléséhez nagyban hozzájárult a Dolce & Gabbana, mivel az olasz luxusmárka változatos formában jelenítette meg az ocelotmintát a kollekcióiban.

Manapság az állatminta már nemcsak a táskákon, hajpántokon vagy kendőkön bukkanhat fel, hanem lehet az öltözék központi motívuma. Egyre többször jelenik meg ruhákon, előfordul, hogy az egész szerelést valamelyik feltűnő print uralja. Az összhangot a kiegészítőkkel teremtheted meg a legkönnyebben.

Szuper nőies és vagány is lehet az állatminta, ha így kerül be az összeállításba

A zebraminta a nyár egyik nagy kedvence volt, ám ősszel sem kell a printtel finomkodni. Jöhetnek az efféle mintázatú szoknyák, nadrágok, felsőrészek. A motívumot nagyon egyszerű kombinálni, fehérrel vagy feketével nem lesz túlságosan harsány. Ha pedig feltűnőbb kinézetre vágysz, a neonszíneket is becsempészheted az öltözékedbe.

 

A tervezők izgalmasan közelítették meg az állatmintát, ezért a klasszikus fekete-fehér variációk mellett megjelennek a barna tónusai. Az efféle kreációkat variálhatod bézzsel, esetleg feketével.

 

A színekkel sem kell feltétlenül finomkodni, megfelelően adagolva egy színes állatminta is jól mutat az összeállításban. Idén ősszel az ingkabátok nagyon felkapottak, egy ilyen darab pedig pillanatok alatt feldobja a megjelenést.

 

A legtöbb nőnek az ocelotminta okozza az igazi fejtörést, mivel igazán feltűnő, nem megfelelően variálva pedig harsánnyá, ízléstelenné teheti az összképet. Ha tartasz tőle, akkor válassz olyan kreációt, amit könnyedén házasíthatsz feketével. A sötét árnyalat elveszi a print vadságát, mégis mutatós marad a megjelenés.

 

A bátrabbak a leopárdpöttyök keverésével is megpróbálkozhatnak. Ilyen esetekben a másik mintázattal díszített darab egy kiegészítő legyen, mivel így nem hat majd túl soknak a végeredmény.

 

Visszafogottá, nőiessé válik az összhatás, ha a leopárdprint csupán egy blúzt díszít. A felsőrészeket könnyű kombinálni, előkerülhetnek az egyszerű szabású farmerek és a letisztult ballonkabátok. A színek játékával ebben az esetben is finomíthatsz az összképen.

 

Az ocelotmintás kabát elsőre igazán merésznek tűnhet, ám alapdarabokkal variálva már sokkal inkább egy vagány színfoltja a megjelenésnek. Ha ilyen kreációra esne a választásod, akkor tartsd szem előtt a kevesebb néha több elvet, vagyis az öltözék többi része már ne legyen nagyon harsány, a kreációk tónusai inkább finoman harmonizáljanak a felöltővel.

 

A leopárdpöttyök a téli divatban is megjelennek, a vastag műszőrmék nagyszerű választásnak számítanak, és garantáltan nem lesz velük unalmas a megjelenés.

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, Edward Berthelot, Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés