A téli szezonban vastag pulóverekből sosem elég, azonban a strapabíró felsők akár éveken át a ruhatár részét képezhetik. A kinyúlt, elnyűtt kötött pulcsi sokszor a kukában landol, pedig roppant egyszerű felújítani a többéves, imádott darabokat. Ehhez a praktikához nem kell varrónőnek lenni, a lépések egyszerűen lekövethetők a videóból.

hirdetés

A kinyúlt kötött pulcsi újjászületik ezzel a technikával

A kötött pulcsik igencsak kényes ruhadarabok. Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy a mosásnál nagyon kell vigyázni rájuk, ugyanis az anyag könnyedén összemehet, gyakorlatilag elég egy aprócska hiba, és máris gyermekméretűvé válik az imádott felső. A szárítás során az anyag megnyúlhat, de a szimpla viselésük, vállfán lógatásuk is okozhatja az amortizációt.

A legtöbb pulcsi a nyakrésznél nyúlik ki először, különösen azok a fazonok, amelyek szűk szabású nyakrésszel vannak megáldva. Amikor valaki meglátja az eldeformálódott anyagot, kapásból arra gondol, hogy véglegesen lőttek a kedvenc felsőjének. A kötött holmik esetében azonban semmiképp nem érdemes feladni a küzdelmet, a lyukacsos mintázatnak köszönhetően az imádott pulóver egyszerűen renoválható.

Kövesd a videóban látható lépéseket, s garantáltan egy újszerű, gyönyörű pulcsit kapsz a nyúzott, elnyűtt felsőd helyett. Nem kell extra kézügyesség a folyamathoz, és varrónőre sincs szükség, a procedúra rendkívül egyszerű.

Hagyományos cérna helyett mindenképpen valamiféle rugalmas szálanyagot használj, így a pulcsi nyakrésze nem lesz merev és túlzottan szűk. A klasszikus verzió mellett vannak olyan elasztikus cérnafajták, amelyek sokkal inkább megfelelnek a célnak.

Fogj egy tűt és kezdd el átfűzni a pulóver anyagán. Ennél a lépésnél tulajdonképpen nem hibázhatsz, hiszen a kötött felsők nagy szabadságot engednek a kéznek, a vastag anyag abszolút elfedi majd a renoválási technika minőségét, a nyakrészhez vezetett szál nem is látszódik majd.

Arra azért nem árt figyelni, hogy ne húzd össze túlzottan az anyagot. Ha már túlságosan ráncosodik, biztosan rövidre vetted a cérna hosszát. Célszerű egy másik, még aránylag új, kényelmes és mutatós pulcsihoz mérni a nyakrész méretét, de a fő szempont egyértelműen az, hogy át tudd majd húzni a fejeden a pulóvert, így ehhez is igazíthatod a centiket.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés