A korszázs éppúgy, ahogy a fűző, apránként szivárgott vissza a divatba tavaly. Az elfeledett, sokszor kényelmetlennek titulált ruhadarabok az utóbbi időben hatalmas változásokon mentek keresztül, manapság pedig már sokkal inkább trenddarabnak számítanak, mint kényelmetlen fehérneműnek. A fűzőkialakítás a legnagyobb divatházakat is megihlette, egymás után dobják piacra a trükkös szabásvonallal ellátott kreációkat.

hirdetés

Idén nyáron rengeteg izgalmas elem tűnt fel a divatban. Más-más divatkorszakokat megidéző trendek keverednek, így egymás mellett futnak a különféle irányzatok. A határok elmosódtak, ezért szinte már bármi bekerülhet az utcai megjelenésbe, a melegítőtől egészen a fehérneműkig. Tombol a pizsamatrend, tavasszal pedig a csipkés hálóingre, kombinére hajazó fazonok is megjelentek. Ám a tervezők nem álltak meg itt, felmelegítették a derékhangsúlyos fazonokat, ezáltal a korszázsnak, vagy annak a szabását megidéző felsőknek, ruháknak úgyszintén kitüntetett helyük van az aktuális repertoárban.

A nyári divat kedvence a szexi korszázs: ettől lesz igazán különleges

A korszázs a fűző egy sokkal finomabb, kényelmesebb változata. Nem annyira merev, sokszor már csak a kialakítása hasonlít az eredeti fehérneműre. Nyáron sem kényelmetlen, mivel a fűzővel ellentétben rugalmas anyagból készül, lehet önálló felső, ruhák felsőrésze, esetleg meghosszabbított melltartó. Remekül megállja a helyét az utcai divatban, ehhez csupán a megfelelő darabokra van szükség, ebben az esetben nem kelt fehérneműhatást.

Tavasszal a Versace kifutóját szinte ellepték a korszázskialakítású fazonok. A látványos derékhangsúlyos megoldás majdnem minden ruhadarabon felbukkant, már ekkor sejteni lehetett, hogy egy teljesen új trend fog kibontakozni. Donatella Versace nagyon izgalmasan nyúlt hozzá a hagyományos korszázsokhoz, a vonalvezetésnek gyakran csak egy részét használta fel, ettől elképesztően szexi lett a végeredmény.

 

Hailey Bieber szinte elsők között próbálta ki az új trendet. Egy rózsaszín ruhát választott a Versace kínálatából, ami csupán csak a szabásvonalában hasonlít a korszázsra. A ruha remekül illeszkedik az aktuális irányzatokhoz, hiszen mostanában nagyon divatosak a kilencvenes évek merész fazonjait megidéző kreációk, a rózsaszínről nem is beszélve.

A szexi fűző remekül mutat szoknyákkal, ám ha nem szeretnéd túlságosan merészre venni a figurát, akkor viselj hosszabb szoknyát. A szerelésedet pedig akár még blézerrel is kiegészítheted.

 

A korszázs remekül muzsikál a nadrággal, ettől kifejezetten kilencvenes évek hangulatú lesz az összeállítás. Ha pedig a finom, harmonikus megjelenés megteremtése a cél, akkor viselj monokróm darabokat.

 

A szexi fehérneműre hajazó kreációknak jól állnak az eltérő stílusok. Nem feltétlenül kell elegáns darabokkal variálni, kombinálhatod akár farmerral vagy lazább kiegészítőkkel. Mivel alapvetően egy elegáns darab, így igazán csinos lesz az összkép, bármivel is kerül össze.

 

Bár egy ilyen holmi elég sokat mutat, a megfelelő fazonokkal házasítva cseppet sem közönséges. Elég egy elegánsabb nadrág, blézer és pár mutatós kiegészítő a sikkes összképhez. A színekkel szintén játszadozhatsz, a bézs és a rokonárnyalatai megadják a finom, nőies összképet.

 

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Daniele Venturelli, Christian Vierig, Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés