Donatella Versace manapság a divatvilág egyik megkerülhetetlen, ikonikus alakja, épp, mint a nevét viselő divatház. A márkát a testvére, Gianni hozta létre, akinek a legnagyobb múzsája a húga volt. Donatella számos kreációt ihletett, ezek után nem is csoda, hogy a kilencvenes években az egyik legjobb öltözött olasz nőnek tartották.

hirdetés

Gianni Versace a híres márka megalapításával egy új korszakot nyitott a divatvilágban. A Versace kínálatát a nőies, szexi ruhafazonok uralták, amelyeket a kor legnépszerűbb szupermodelljei viseltek a kifutón. Gianni imádta magát gyönyörű nőkkel körülvenni, akik számtalanszor megihlették. A legnagyobb hatást a húga, Donatella gyakorolta rá, akinek rendszeresen tervezett.

Donatella a kezdetek óta benne volt a divatvilágban, ellátta testvérét tanácsaival, aki később egy saját részleget hozott létre a számára. Ez volt a Versus. Gianni halála után Donatella teljesen átvette a divatház kreatív részlegét, a kreációkat azóta is ő tervezi. A ruhaköltemények magukban hordozzák az eleganciát, a nőiességet, illetve a szexi stílusjegyeket, egyszóval mindent, ami Donatellát és a Versace-stílust jellemzi.

Donatella Versace különleges öltözékeivel senki sem tudta felvenni a versenyt

A 67 éves tervező különleges stílusára már a kilencvenes években felfigyeltek. Donatella a legkülönlegesebb darabokat viselte, amelyeket legtöbbször Gianni kreált a számára. Sosem óvatoskodott, még a vad vagy túlságosan merész darabokra sem mondott nemet. Különleges stílusával a divatmagazinok és a fotósok egyik nagy kedvence volt.

 

Donatella mindig alakkövető ruhákat viselt, nagyon karcsú, törékeny a testalkata, így a bő, oversize kreációkban szinte eltűnne. A tervező korábban is fontosnak tartotta nőiességének kihangsúlyozását, ezért erre mindig odafigyelt. A csillogó részletek is a megjelenéséhez tartoznak, ezekkel sosem finomkodott. Nála az sem megy ritkaságszámba, ha az egész öltözéke csillog.

A divattervező azóta sem mellőzi a feltűnő darabokat, sokszor visel alakkövető estélyit, mely feltűnő árnyalatokban pompázik. Imádja az aranyat és a csillogást, Donatella önmagában megtestesíti a Versace-életérzést!

A kilencvenes években sokan másolták szettjeit, megelőzte a korát, mivel ő már akkoriban is bevállalta a merész kivágásokat és a meztelen ruhát. Trendteremtőként is tekinthetünk rá, ám az kétségtelen, hogy a nőies fazonvariációkkal hozzájárul az olasz elegancia csillogásához.

 

Kiemelt kép: Rose Hartman / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés