A kordbársony hosszú pihenő után tavaly bukkant fel ismét a trendek között. Az anyag rendkívül sokoldalú, a változatos felhasználásainak köszönhetően pedig garantáltan nem lesz vele unalmas a megjelenés.

hirdetés

A kordbársony népszerűsége a hetvenes években lobbant fel, a diszkókorszakban szó szerint mindent készítettek a kelméből. A nők és a férfiak ruhatárát egyaránt színesítette, a bő szárú kordnadrágokkal akkoriban semmi sem tudta felvenni a versenyt. Ám a trendek folytonos váltakozása miatt a kordból szabott kreációk lassacskán eltűntek, a helyüket átvették a fényes anyagok és a mamafarmer.

Pár évvel ezelőtt volt egy rövid tündöklése, ám a kordbársonyból szabott miniszoknyák mégsem tudták magukat belopni a hölgyek szívébe. Az anyagot legtöbbször az öreges, régimódi megjelenéssel azonosítják, pedig sokkal több lehetőség rejlik benne, mint azt elsőre gondolnánk.

A hetvenes évek legmenőbb trendje ismét hódít: így viseld a kordbársonyt

A rövidnadrágok még a melegebb őszi napokon felbukkanhatnak az összeállításban, hiszen vastagabb harisnyával, csizmával variálva nem tudsz bennük megfázni. A bermudák is készülhetnek kordbársonyból, a magasított verziókat igazán könnyű kombinálni, és nagyon nőiessé teszik az összképet.

 

A hetvenes évek egyik legnagyobb trendje egyértelműen a kordból szabott zakó volt. Ez mindenféle színben felbukkant a palettán, a diszkódívák pedig nem haboztak kipróbálni az egyes árnyalatokat. A színpompás szerelések a kordbársonnyal együtt tértek vissza. A zakókat idén kiegészíthetik a színben passzoló nadrágok, melyek lehetnek elegáns vagy lazább szabásúak.

 

A kétrészes szettek is reneszánszukat élik, ez a nyolcvanas évek öröksége. Az oversize ing és a bő szárú nadrág együtt nagyon menő. Ha nem kedveled az efféle összeállításokat, akkor külön is viselheted a kreációkat.

 

A kordbársony zakó önmagában is jól mutat, ha feltűnő színű kreációt választasz, akkor garantáltan felpezsdíti a megjelenést.

 

Az anyagból készülhet ing vagy esetleg szoknya is. A kordbársony nagyon jól mutat a bőrhatású darabokkal, ezért jöhetnek a hosszú kabátok, a rövid ingek vagy a vagány dzsekik.

 

A hetvenes években a bő szárú nadrágok számítottak a legfelkapottabbnak. A fazon most ismét felpattant a divatkörhintára, és egy hatalmas kitérő után visszatért a népszerű trendek közé. Jól mutat a hosszabb ingkabátokkal, kötöttekkel és a csinos kézitáskákkal.

 

A hosszú kabát is készülhet kordbársonyból. Bár ez a darab elsőre igazán merésznek tűnhet, a valóságban nagyon könnyen és jól kombinálható, ezért garantáltan alapdarabbá válhat az őszi szezonban.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, Daniel Zuchnik, Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés