A plédkockás minta nem volt mindig a nőiesség szimbóluma, sokan még mindig a favágókkal hozzák összefüggésbe. Igaz, hogy karácsony tájékán mindig előkerül, de most az ünnepek szele nélkül is szépen hasít a divatban.

hirdetés

A téli irányzatokban szinte minden évben felbukkannak a kockás printek, csak néha kapnak kimenőt egy-egy rövidke időszakra. Már a nyolcvanas-kilencvenes években is nagyon trendinek számítottak a plédkockás anyagok, melyek főként a rusztikus és a rockos stílusokban lubickoltak, később a kiskosztümökre és a nőies szövetkabátokra is rákerültek.

Diana hercegné egykor divatot teremtett a kockás, válltöméses blézereivel és ruháival, most pedig Katalin követi a példáját, sőt, Meghan Markle is beemelte ruhatárába a téli szezon nagy kedvencét, a plédmintás kabátot.

A kockás printek az ünnepek közeledtével egyre népszerűbbek, hiszen a dekorációkba, öltözékekbe ültetve hozzátartoznak a meghitt hangulathoz. Ami azt illeti, könnyen belesimulnak az idei trendekbe, ráadásul sokoldalúan variálhatóak, ezért nehéz ellenállni nekik, de nem is kell. Ha csak egy kis inspirációra van szükséged, nézd meg, milyen egyszerűen, illetve ízlésesen és nőiesen lehet variálni a plédkockás ruhadarabokat.

  • Megosztás:
hirdetés