Egy varrásmentes technikával elkerülhető, hogy viselése során szétnyíljon a kardigán anyaga a gombok között, odavonzva magához a vizslató szemeket. Rém egyszerű öltözködési trükk következik!

hirdetés

Bosszantó, ha van egy ruhadarab, amit gyakran szeretnénk viselni, azonban annak valamilyen szépséghibája miatt ezt mégsem tehetjük meg. Legyen az egy kihúzódott szál, egy elromlott cipzár, vagy a gombos felsők esteében a szétnyíló gombsáv.

Bizonyára mindenki belefutott már abba a problémába, hogy egy-egy szűkebb, testre szabott kardigánnál az összegombolt anyag nem feszül rá megfelelően az alakra, így a réseken keresztül bizony, be lehet látni. Persze, egyszerű megoldás lehet az is, ha egy topot vesz alá az ember, de a gombolással is trükközhetsz, amivel varrás és szabás nélkül változtathatod meg a felső fazonját.

Telt keblek esetében még feltűnőbb ez a jelenség, ami akkor is gondot jelenthet, ha éppenséggel egy push up melltartót szeretnénk viselni, hiszen a domborulatok mentén az anyag szétnyílik, oldalt pedig szabadon be lehet látni a ruhadarab alá.

Praktikus öltözködési trükk gombos felsővel

A trükk annyira egyszerű, hogy nem kell hozzá semmilyen eszköz, és egy szempillantás alatt készen is van. Ahhoz, hogy a lyukak eltűnjenek, ki kell választani a mell magasságában lévő három gombot. A középsőt kihagyva a két szélsőt keresztbe kell összegombolni egymással, hogy az anyag megfeszüljön, és lefedje a rést.

Ezzel a kis változtatással nem csak komfortosabbá válik a szűk kardigánok és gombos felsők viselése, de csinosabban is mutat a ruhadarab. Egyfajta húzott dizájnt kap így az anyag, amit gyakran alkalmaznak pólók és ruhák kialakításakor, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a nőies sziluett. A ráncolás optikailag karcsúbb vonalakat eredményez, és a kebleket is kiemeli.

Az okos kis praktika arra a problémára is megoldást ad, ha a kardigán netán túl hosszú lenne. Ekkor az alsó két gombbal kell megismételni a már látott technikát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés