A nőies zakók a tavaszi divat nélkülözhetetlen darabjai. Könnyű őket kombinálni, a megfelelő fazon pedig igazán szép sziluettet garantál. Az oversize kreációk mellett érdemes pár pillantást vetni az alaknyújtó fazonokra is, hiszen a karcsúsító blézerek szépen formálják a test vonalait  és kiemelik a derekat.

hirdetés

Egy jó blézerre mindenkinek szükséges van, ha pedig egyszerű a szabása, akkor bármilyen alkalomra bevethető. Sokan ezért sötétebb színű zakót szereznek be, ami sosem megy ki a divatból, és könnyedén variálható.

A tavaszi divat igazán változatos, ha zakóról van szó. Jelen vannak a különféle mintás, színes darabok, feltűnnek az oversize szabások, a kilencvenes évek menő rövid fazonjai, és természetesen a nőies, szűkített blézerek, melyek minden összeállításba kifinomult eleganciát visznek. Ezek a kreációk bekerülhetnek a lezserebb, farmeres összeállításokba, ám ugyanúgy nagyszerű kiegészítései lehetnek egy ceruzaszoknyának vagy egészruhának.

Nőies, karcsúsító blézerek minden színben, minden alkalomra

A titok a szabásban rejlik, a derékban szűkített darabok ugyanis nem rejtik el a csinos vonalakat, mint az oversize fazonok. Szépen illeszkednek a vállra, felkarra, nincs felesleges anyag, így amiatt sem kell aggódni, hogy túlságosan hanyag lenne velük az összkép.

 

A karcsúsító blézerek nagyszerű alternatívának számítanak az átmeneti időben, hiszen melegen tartanak, könnyű őket rétegezni, így az időjárástól függően vékony kabátok alá vagy azok helyett egyaránt ideálisak. Sok esetben a szabás derékhangsúlyos, ám vannak övvel vagy megkötővel megbolondított darabok, ezek is a derék karcsúságára irányítják a figyelmet.

A kicsit hosszabb, csípő alá érő fazon pedig kigombolva szépen nyújtja az alkatot optikailag.

Mivel itt a tavasz, ezért nem maradhatnak ki a színek a ruhatárból. A klasszikus fekete mellett rengeteg színes darabbal találkozhatsz a kínálatban. A vidám tónusok derítik az arcszínt, fiatalabbnak, üdébbnek mutatják a megjelenést. Önmagukban remek stílusfűszernek bizonyulnak, mivel magukra irányítják a figyelmet, és élénkebbé, vidámabbá teszik az összképet.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés