A meleg nyári napok elképzelhetetlenek lenge ruhák nélkül, melyekben könnyebb elviselni a kánikulát, ráadásul még szupercsinosak is.

Az idei kínálat elkényeztet minket a nőies vonalú, karcsúsított szabású ruhakreációkkal, melyek mini, midi és maxi változatban is kaphatóak. Szerencsénk van, hiszen, amíg a divat legtöbb szegmensét a nyolcvanas-kilencvenes évek trendjei uralják, a ruhairányzatok egészen az ötvenes évekig nyúlnak vissza inspirációért.

Visszatérnek a klasszikus, térdig érő, hosszú gombsoros, derékhangsúlyos darabok, melyek minden testalkaton jól mutatnak, és övvel, vagy gumírozott, darázsolt derékrésszel fokozzák a nőiesség érzését. A blúz– és ingruhák mellett a test vonalát követő, egyszerű bodycon fazonok, valamint az átlapolt szabású, és a vállakat szabadon hagyó megoldások a legnépszerűbbek.

Nem véletlen, hogy a virágos, romantikus kreációk, a bájos, csipkés modellek, valamint a homokóra alakot formáló vászonruhák bukkannak fel leggyakrabban a divatblogok és a magazinok fotóin, hiszen elképesztően tündériek és stílusosak. A retró hangulatot a csíkos és kockás minták, a derékkarcsúsító masnik és övek, valamint a gombok és zsebek fokozzák.

Bár a ruhadivat mottója idén egyértelműen a nőiesség, azért nem árt óvatosan szelektálni, mert nem mindegyik kreáció alkalmas arra, hogy munkába induljon benne az ember lánya, de akadnak azért szolidabb, visszafogottabb fazonok is, melyek megállják a helyüket az irodában.

Képgalériánkban ezekre úgyszintén mutatunk példát, illetve felsorakoztatjuk a nyári szezon kedvenc szabásvonalait.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés