Dakota Johnson az utóbbi években nagyobb népszerűségre tett szert, mint gyönyörű édesanyja, Melanie Griffith. A 31 éves színésznő a divattal is jó viszonyt ápol, szereti a szép ruhákat, és a hétköznapokban sem ragad le az egyszerű szereléseknél.

hirdetés

Dakota Johnson nevét pár éve ismerte meg a világ, amikor megkapta A szürke ötven árnyalatának a női főszerepét. Bár a filmtrilógia nem aratott osztatlan sikert a kritikusoknál, Dakota karrierjét mégis beindította. Azóta sorra kapja a filmszerepeket, és már komolyabb, drámai alkotásokban is bizonyíthatott.

A 31 éves színésznő kiváló stílusérzékre tett szert, bár eleinte voltak mellényúlásai, idővel elmaradoztak a divatbakik. Szerencsére már kikoptak a ruhatárából a túldíszített, színes vagy nehéz anyagból szabott kreációk, melyek mindig is furcsának, idegennek hatottak tőle.

Dakota Johnson mindig tökéletesen választ ruhát

Láthatóan megtalálta a saját stílusát, amelyben tökéletes elegyet alkotnak az androgün stíluselemek és a nőies, mélyen kivágott darabok. Melani Griffith lánya szereti a feltűnő kreációkat, ám ezek a darabok valahogy jól működnek az összeállításaiban, mert remekül passzolnak hozzá. Az általa választott ruhakreációk mindig finoman emelik ki az alakját, sosem túlságosan tolakodóak.

Dakota Johnson az a típusú nő, aki megbecsüli a nadrágkosztümöket, még felsőrész nélkül is bátran felkapja a zakókat. A kétrészes szett tagjait külön-külön is jól hasznosítja: előfordult, hogy csak a blézert öltötte magára, vagy egy csipkés felsőrésszel egészítette ki a nadrágos összeállítást. Az efféle darabok nagyon jól állnak neki, az oversize kreációkat magassarkúval szokta házasítani. Az ékszerek is a megjelenése részét képezik, melyekkel csak még inkább kihangsúlyozza nőiességét.

 

Dakota megjelenésében van egy kis franciás hanyagság, ami megadja minden összeállításának a báját. Sosem bonyolítja túl a dolgokat, inkább finoman elegáns. Ezt csak tovább fokozza a hajviselete, hiszen a színésznő évek óta frufrut visel, amelyet már sok formában kipróbált.

Kivételes stílusára Alessandro Michele, a Gucci kreatív igazgatója is felfigyelt, ezért egy ideje Dakota a márka egyik nagykövete. Legutóbb a Beloved reklámkampányban szerepelt, akkor a hetvenes évek ihlette kreációkat öltötte magára.

 

Kiemelt kép: Vittorio Zunino Celotto / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés