Dresszkód híján éppúgy fejtörést okozhat az irodai öltözék, különösen nyári melegben, hiszen a szigorú előírások hiánya még nem ad zöld utat az áttetsző ruháknak, a kilógó melltartópántoknak, a túl sokat mutató dekoltázsoknak és a hasvillantó, falatnyi felsőknek. A munkahelyhez illő megjelenést minden esetben célszerű követni, ám ettől még nem kell megsülni nyáron.

hirdetés

Bár leginkább az üzleti szférában jellemzőek a munkahelyi megjelenésre vonatkozó szigorú elvárások, mindenképp érdemes különbséget tenni a nyaraláshoz tökéletesen passzoló, illetve az irodai közeghez illeszkedő öltözék kialakítása között, hiszen a két irányvonal teljesen más, az utóbbi esetében például nem árt néhány szempontot figyelembe venni.

Lehet, hogy nincs előírva formális szett viselése, avagy nem muszáj megszabott szoknyahosszúsághoz, blézerhez vagy ropogós gallérú inghez ragaszkodni, azért még nagy hangsúlyt kap a megfelelő megjelenés.

8 nőies és csinos irodai öltözék, ami kényelmesnek bizonyul a nyári melegben

Kánikulában nyilván senki nem szeretne nagyon zárt, fullasztó szerelésben szorongani egész nap, a kényelmetlen irodai öltözék ugyanis rontja a koncentrációt, elvonja a figyelmet, és akadályozza a magabiztos fellépést. A szellős, lenge viselet azonban nem jelent egyet a kihívó, sokat mutató összeállítással.

Az, ami még belefér az utcai divatba, és nem hat közönségesen mondjuk, egy vízparti kiruccanás vagy baráti összejövetel alkalmával, megeshet, hogy a munkahelyen már tolakodó, kacér viseletnek hat. A képgalériában nyolc inspiráló szettet mutatunk.

 

Az irodai öltözék etikettje sem teljesen konzervatív, megengedett a dekoltázs is, csak diszkrét verzióban, sőt, egyes munkahelyeken a rövidnadrág viselése sem tilos, persze nem mindegy, milyen darabot választ az ember lánya.

Érthető módon nem a farmersort vagy a szabadidős tevékenységekhez passzoló sportos fazon a legalkalmasabb a célra, de számos élére vasalt, elegáns bermuda fellelhető az idei kínálatban, amely tökéletesen megfelel az irodai öltözék kritériumainak.

Bár egy átsejlő csipkeblúz is lehet nagyon elegáns és ízléses, nem csak a lyukacsos anyagú, hanem a finomabb, áttetsző szöveteket is jobb mellőzni a ruhaválasztáskor. A kivillanó vagy a blúz alatt kirajzolódó melltartó nem helyénvaló a munkahelyen, ezért a lengébb, vékonyabb textíliákból készült ruhákat érdemes felpróbálni a vásárlás előtt, hiszen a fast fashion üzletek és a divatbutikok választékában most igencsak megszaporodtak a teljesen átlátszó és az áttetsző ruhadarabok. A divatos fehér nadrág például, ha leheletvékony anyagból készült, lehet, hogy többet mutat a kelleténél.

A kivágások esetében szintén ajánlott odafigyelni arra, hogy ne engedjék kibukkanni a fehérneműt. A szoknya hasítéka nem minden esetben túlzó, de nem árt próbát tenni benne, hogy leüléskor hová esik a test vonalán. Sok munkahelyen a combközépig érő szoknyák és a szűk fazonok sem tilosak, ám nem árt úgy kialakítani az irodai öltözék felépítését a nyári melegben, hogy a szellős rétegek se legyenek hivalkodóak. Ha testhezálló szoknyát viselsz, bővebb szabású vagy kevésbé kivágott felsővel kombináld.

Az elegancia sokrétű, nem csak az alkalmi viseletek lehetnek elegánsak, az utcai, kényelmes stílus szintén kombinálható olyan holmikkal, melyek sikkesebbé teszik a mindennapi viseleteket. A smart casual öltözködési mód pontosan ezt takarja, a hétköznapi szettek csiszoltabb, elegánsabb szintre emelését jelenti.

Ez az irányvonal a dresszkód nélküli munkahelyi öltözködési formának ugyancsak megfelel, ebből adódóan nem muszáj kizárólag magas sarkúban tipegned az irodában, és például a lezserebb, lengébb lenvászonnadrágok is beleférnek egy ilyen összeállításba.

Csakúgy, mint a divatos körszoknyák, a vidám, virágos nyári ruhák, az elegáns rövidnadrágok, az ingruhák, a mellényszabású felsők, a maxidresszek, vagy a visszafogottabb kétrészes szettek is rendelkezésedre állnak a változatos irodai szettek kialakításához.

Egyik sem kosztüm, mégis megvalósítható velük a mindennapi öltözékek elegánsabb stílusvonala.

Minden a fazonon múlik: egy letisztult, egyszerű pamutruha éppúgy sikkes összképet mutathat, és most nem a laza pólóruhára gondolunk.

Amennyiben nem szívesen viselsz ujjatlan felsőt a munkahelyeden, tökéletes megoldást jelenthet a kánikulában a félujjas ingfazon, ami takarja a felkart, zártabb benyomást kelt, mint egy kis top, ugyanakkor karöltőben cseppet sem szűk, így a legkevésbé sem izzasztó darab.

Idén ingruhák, rövid ujjú ingek esetén éppúgy népszerű ez a szabás. Ugyanígy a harangformájú, a puffos és a pillangófazonú ujjak is szellősek és kényelmesek.

A hosszú és midi fazonú szoknyáknak éppúgy nagy hasznát veheted, sokféleképpen, ráadásul roppant nőiesen és elegánsan variálhatóak. A lenge, könnyed ingek szellős réteget biztosítanak a nyári időszakban is, és a szoknyanadrágokkal még változatosabbá teheted az irodai megjelenésedet.

Az egyéniségedet szintén belecsempészheted a munkahelyi összeállításokba, finoman teret adhatsz a retró sikknek, vagy egy-egy különlegesebb kiegészítővel, ruhadarabbal bolondíthatod meg a klasszikus szetteket.

Ám fontos, hogy a kivágásokkal és a stílusrészletekkel egyaránt az arany középutat kövesd. Attól, hogy mértéktartó, még nem feltétlenül unalmas az irodai öltözék, változatosan és izgalmasan variálhatod a kínálatban könnyedén fellelhető klasszikus és nőies ruhadarabokkal.

Kiemelt képek: Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés