A hetvenes évek eklektikus forgataga számtalanszor nyújtott már inspirációt a tervezők számára. Az évtized igazán változatos volt, rengeteg sikkes fazon született meg ekkoriban. Az uralkodó irányzatok még most is hatnak az aktuális trendekre. Egyes holmik szavatossága nem járt le, ezekkel a darabokkal nagy sikert arathatsz.

A hetvenes éveket nem lehet egyszerűen behatárolni, hiszen az évtizedben szinte egymás mellett futottak az irányzatok. A hippistílus lazasága, bohémsága gyakran találkozott a high fashion merész nőiességével. A kreációk sokszor igazán formabontóak voltak, kiemelték a test adottságait, néha talán még egy kicsit sokat is mutattak. A korszak tervezői zseniális darabokat alkottak, nem féltek kifejezni a kreativitásukat, ez pedig rányomta a bélyegét az elkövetkezendő évtizedek divathullámaira.

A hetvenes évek sikkes fazonjai még manapság sem számítanak divatjamúltnak

A változatos felhozatal miatt szívesen inspirálódik a divat a hetvenes évek közkedvelt fazonjaiból. Az izgalmas anyaghasználatnak, a textúrák keverésének köszönhetően a nosztalgikus fazonok egy plusz divatesszenciaként jelennek meg a szerelésben.

Monokróm elegancia

A monokróm összeállítások sosem válnak idejét múlttá. A trend még a hetvenes években kapott szárnyra, ekkoriban az egyszerű egészruhákhoz szívesen párosítottak a hölgyek színben passzoló lábbelit, kabátot és kiegészítőket.

Az efféle szerelések népszerűsége ismét tombol, a téli időszakban jöhetnek a kötött vagy bőrhatású ruhák, az elegáns nadrágok, hosszú szoknyák és a kötött pulóverek.

Lapruha

A lapruha Diane von Fürstenberg nevéhez köthető. A tervező a hetvenes években alkotta meg ezt a sokak által kedvelt fazont. A V kivágású darab kihangsúlyozza az alakot, optikailag karcsúsít, ezért minden testalkaton jól mutat.

Nadrágkosztüm

A power dressing egyik alapja a nadrágkosztüm, ami már a hetvenes években is gyakorta bekerült a modern nő ruhatárában. A kor ünnepelt stíluskirálynője, Bianca Jagger például egy ilyen darabban mondta ki az igent.

A nadrágkosztümök most reneszánszukat élik, így jöhetnek a sikkes nadrágok és blézerek. A visszafogott, karcsúsított verziók mellett az oversize darabok is hódítanak.

Kétrészes szettek

A szetteket sokan a nyolcvanas évekhez kötik, ám a kreációk először a diszkókorszakban bukkantak fel. A szoknyákhoz, nadrágokhoz passzoló felsőrészek megkönnyítik az öltözködést, mégis látványos megjelenést garantálnak.

Platformos cipők

A platformos cipők az elmúlt években sokféle formában jelen voltak az aktuális kínálatban. Pár évvel ezelőtt a tűsarkú cipőket látták el a vastag talppal a tervezők, most pedig a csizmák, vastagabb sarkú lábbelik kapják meg a magasítást. Épp, mint a hetvenes években.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés