Kétségtelenül vitát lehetne nyitni azzal kapcsolatban, vajon szerettük vagy utáltuk a bermudát, ami, akárhogy is nézzük, őrülten divatos volt a 2000-es évek közepén. Talán nincs olyan ember, akinek a szekrényében ne lapult volna legalább egy, sőt, az sem kizárt, hogy különböző színekben is előfordult ez az ikonikus nadrág.

Csakhogy, tényleg olyan jól állt, mint amennyire szerettük? Egyszerre volt rövid és hosszú, ami valóban szerencsés párosítás, de nem mindenkinek. Mivel a nadrág szigorúan térdig vagy picivel fölé ér, optikailag rövidíti a lábakat. Tehát csak a magas, sudár testalkatúakon mutat igazán.

De ennyit a klasszikus fazonról. 2019-ben a tervezők újragondolták a problémát, és olyan nadrágokat is bevezettek ebbe a kategóriába, melyekről biztosan nem egy bermuda jut először az ember eszébe. Rengeteg áruház kínálatában találunk magasított, szinte alig mell alá érő darabokat, ami, valljuk be, előnyösebb kialakítás, mint az, ha lefelé terjeszkedne a varrás. Sokféle anyag és stílus közül lehet válogatni, lehet egyszerre sportos és elegáns is a megfelelő darabokkal, kiegészítőkkel párosítva.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés