A francia stílusú öltözék alapja a harmonikus összhang, de a nőiesség mellett a vidéki romantika és a lazaság is jellemezheti. Egy roppant egyszerű, de annál csodásabb hétvégi szettet hoztunk nektek inspirációként, mely csupa olyan darabból áll, ami a legtöbb nő szekrényében megtalálható. Nem csupán a városi sikket érdemes alapul venni, ha már franciásra veszed a figurát, a napsütötte riviéra hangulatát is megéri feleleveníteni.

hirdetés

A francia stílusú öltözék nem feltétlenül a tökéletesen megkomponált, minden elemében elegáns összeállítást jelenti. A francia divat számos meghatározó korszaka felmerülhet a ruhaválasztáskor, de vannak, akik Coco Chanel férfinadrágos, lezser tengerparti szettjeit tekintik kiindulópontnak.

Az ízig-vérig francia hangulathoz hozzátartozik a tengerparti életérzés, amihez egyfajta öltözködési irányzat is társul, méghozzá a vidéki romantikát és a nőies lezserséget elegyítő hétvégi stílus, amit persze, bármikor elsüthet az ember, nem csak péntek délutántól vasárnap estig.

A jó hír, hogy ez az öltözködési mód egyszerű alapdarabokból építkezik, nem ragaszkodik a kifutón látott legfrissebb trendekhez, hanem a jó öreg klasszikusokat variálja. Így az is lehet, hogy már minden megvan hozzá a ruhatáradban, csupán fel kell fedezned újra a bennük rejlő lehetőségeket.

Divattipp: francia stílusú öltözék, tengerparti hangulatban

Egy efféle szetthez kizárólag szimpla alapdarabokra lesz szükséged, ugyanis a sikkes kiegészítők teszik fel rá a koronát. Egyszerre laza, elegánsan hanyag, és roppant látványos annak ellenére, hogy sem a színek, sem a fazonok terén nincs olyan domináns elem, ami felhívná magára a figyelmet. A részletek összhangja teszi igazán kellemes és sikkes viseletté, ami nem csak a tengerparton, hétvégi kiránduláson, hanem a városi forgatagban is megállja a helyét.

Kezdd egy sötét nadrággal, nem baj, ha nem fekete, a navykék ebben az esetben még jobb. Ezután jöhet egy fehér vagy esetleg kék ing, ami lehet csíkos vagy egyszínű. A francia nők eleve szeretik a lapos talpú cipőket, nyaraláskor pedig főleg. Vegyél elő egy mokaszint vagy szalmatalpú szandált.

A kiegészítőkkel ne spórolj, a szerelés hangulatát a fejre kötött kendő fogja megadni. Ezzel kedved szerint játszadozhatsz, akár a copfodba is kötheted, vagy belefonhatod a hajadba. Tovább fokozhatod a riviérasikket egy szalmatáskával, napszemüveggel és gyöngy fülbevalóval.

Ez a francia stílusú öltözék bármikor elsüthető, amikor nem akarod túlbonyolítani az öltözékedet, nincs kedved órákig válogatni a szekrényből és kényelmes napot tartasz. Laza kávézós délutánokhoz, hétvégi programokhoz egyaránt tökéletes.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés