Légiesen könnyed anyagokhoz társítva, a fehér szín felülmúlhatatlanul nőies, mely frissességet és tisztaságot sugall. Nagy melegben ráadásul, roppant praktikus a nyár legdivatosabb árnyalata.

A bőrvédelem szakértői nem véletlenül ajánlják, hogy erős napsütésben és kánikulában viseljünk jól szellőző anyagú, fehér öltözéket. Hiszen a fehér a fény teljes spektrumát visszaveri, vagyis nem nyeli el, mint mondjuk a fekete.

A legkevésbé sem fullasztó, és sohasem túl sok, így gyakorlatilag nem lehet túladagolni. Akkor sem zavaró, ha az egész öltözéket uralja, vagy a különböző, tört és tejes árnyalataival keverjük. Tisztasága, egyszerűsége és magas fényereje fiatalító hatással bír, és a régi íratlan szabályokkal ellentétben, ma már cseppet sem korhoz kötött a viselése.

A fehér egyenlő arányban tartalmazza a spektrumszíneket, ezért nincs olyan árnyalat, amellyel ne teremthetne összhangot. Ráadásul élénkíti a mellé rendelt tónusokat, vagyis sokkal vidámabb színharmóniát tudunk teremteni az öltözékünkkel, ha belecsempészünk egy kis fehéret.

Idén nyáron a monokróm fehér, vagy a két színre alapozott öltözékek a legmenőbbek. A fehér-bézs párosítás tavasz óta nagy figyelmet kap, ugyanígy a kék-fehér összeállítás, mely hűsítő érzetet nyújt nyáron. Képgalériánkból ihletet meríthetsz, hogyan viseld a fehéret puritán, letisztult módon, mégis izgalmas stílusba ültetve.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés