A fehér színnel nem kell fukarkodni idén, hiszen a tavasz legüdébb, legtisztább divatárnyalata, ami akkor sem sok, vagy zavaró, ha az egész öltözéket uralja.

A fehér szín kortalan, sokaknak jól áll, és bármilyen alkalmi, vagy hétköznapi szerelésben stílusosan mutat. Bár a fehér ruhadarabok többnyire kényesek, megéri kockáztatni velük, hiszen elképesztően frissé varázsolják az összképet.

Ezzel az árnyalattal könnyű követni a kevesebb több elvét, még akkor is, ha az egész szett monokróm, vagyis egyetlen divatszínre épül. A fehér légiességével nem lehet hibázni: finomabbá, lágyabbá teszi a maszkulin trendjegyeket, és fiatalos üdeséget kölcsönöz viselőjének.

Bevethetjük bármikor, különösen, ha fáradtak, tompák vagyunk, és szeretnénk kipihentebbnek tűnni. A monokróm fehér outfit ugyanis olyan, mintha egész nap egy derítővásznat hordozna magával az ember. Kivilágosítja az arc sötét foltjait, és ragyogásával finomítja a vonásokat. Esős időben ugyan nem a legideálisabb viselet a hófehér öltözék, de napsütésben érdemes kihasználni a frissítő erejét.

A fehér szín nőies, sportos és elegáns öltözékben egyaránt lágy hatást kelt, éppen ezért, nem tudunk túlzásba esni vele.

A monokróm, fehér öltözék jól bírja a színes, vidám kiegészítőket, sőt, tarka és mintás darabokkal sem kelt giccses, bazári hatást.

Mivel az ellentétek vonzzák egymást, a fehérnek tökéletes társa lehet a fekete. Ám nem ér túladagolni a feketét, a fehér kárára. Épp csak csepegtessünk az összképbe néhány sötét, kontrasztos kiegészítőt, de ne nyomjuk el a legvilágosabb szín üdeségét és ragyogását.

A világos, natúr színskála rokonárnyalatai szintén nyerő párost alkotnak egymással. A hófehér és a tejfehér, a tojáshéj és a bézs, a törtfehér és a patyolat tiszta társa, mind egymás frissességét erősítik, és a természetességet hangsúlyozzák az öltözéken belül.

A maszkulin stílus sem olyan szigorú, ha fehér színnel kombináljuk.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés