A késő nyári öltözködés egyik alapja a farmerdzseki. Könnyen kombinálható, és tökéletes a rohanós hétköznapokra.

hirdetés

A farmerdzseki az őszi öltözködés egyik alapdarabja

Bármelyik korosztály viselheti, pusztán a megfelelő fazont kell megtalálni. Az elmúlt években a klasszikus értelemben vett farmerkabátot tovább fejlesztették, és megjelentek az oversize darabok. Persze ezen túl még lehetnek szaggatottak, szegeccsel díszítettek, hímzettek vagy nyomott mintásak is. Az egyszerű darabok szó szerint mindenhez viselhetőek, jól passzolnak szoknyához, nadrághoz, de farmerhoz is tökéletesek. A mintás vagy színes kabátok pedig a remekül feldobják a legegyszerűbb szetteket.

Fontos, hogy a fazon a testalkatnak megfelelő legyen. Például széles csípő esetén ne legyen túl rövid a kabát, hiszen az optikailag szélesít, ahogyan az oversize darabok sem túl előnyösek pár plusz kiló esetén. Viszont egy hagyományos farmerdzseki minden testalkaton jól mutat.

Remekül mutat az egyszerű ruhákkal, és magassarkúval is nyugodtan viselhető. A hűvösebb reggeleken viseld a kedvenc nyári ruháddal.

Jól kombinálható tüll, farmer, len vagy akár szatén szoknyával. Mindegyikhez nagyszerűen passzol az egyszerű farmerkabát. A felső lehet egyszerű fehér póló vagy ing, ahogyan a cipő is lehet szinte bármi.

Színekkel sem kell óvatosnak lenni, bármilyen színű nadrághoz és felsőhöz jól megy.

A farmerdzsekiből is létezik biker fazon, ami egyszerre teszi nőiessé és vagánnyá az összhatást. Csizmával és megfelelő kiegészítőkkel garantált a sikkes megjelenés.

A hideg idő beköszöntével sem kell megválni a farmerkabáttól, hiszen létezik belőle bélelt változat. Ez a típusú farmerdzseki jól kombinálható pulóverekkel és bakancsokkal, remekül passzol hozzá az évek óta divatos bőrhatású nadrág is.

 

Nyitókép: Edward Berthelot / Getty Images.

  • Megosztás: