A magas nők számára olykor éppen akkora problémát jelenthet a nőies, kifinomult öltözködés, mint az átlagnál alacsonyabb termetű hölgyeknek. Néha nehéz megtalálni az arany középutat, egyik-másik fazon még tovább nyújthatja az alkatot, amitől aránytalannak tűnhet a sziluett. Ezek a híres nők zseniálisan trükköznek a ruhákkal, megtalálták a legelőnyösebb fazonokat.

hirdetés

A magas nők számára is okozhat nehézséget a nőies öltözködés

A divattanácsokat felsorakoztató cikkek többségében csupán az alacsony nők öltözködési problémáiról esik szó. Pedig azoknak, akik magasabbak az átlagnál, éppen annyira meggyűlhet a bajuk a fazonokkal, és itt most nem csak a méretezésekre gondolunk. Vannak bizonyos szabások, amelyek még tovább nyújtják az alakot, minek következtében a nőies formák könnyedén eltorzulhatnak.

Ezek a híres nők zseniálisan trükköznek az öltözékükkel, legtöbbjükről nem is gondolnád, hogy jóval magasabb, mint az átlag. Már-már nagy rutinra tettek szert az optikai trükközés terén, hiszen egy-egy forgatás vagy fotózás alkalmával olykor szükség van arra, hogy elcsaljanak néhány centit a testhosszukból.

Apró, finom praktikájukat és csodás szettjeiket a szimpla hétköznapokon is be lehet vetni.

 

A bokavillantó, normál derekú nadrágok optikailag lecsalnak pár centit a magasságból, s míg alacsony termet esetén inkább a magasan szabott alsók előnyösek, 175 centi felett bárki bevetheti ezeket a fazonokat is. A derékvonal lejjebb helyezése szintén remek praktika, ha valakinek rendkívül hosszú lábai vannak. Az alsó végtagokat rövidebbnek, miközben a felsőtestet nyúlánkabbnak mutatja, amitől nőies és kiegyenlített lesz az összkép.

A hosszabb blézerek szintén ezt a célt szolgálják, magas nőkön kifejezetten jól mutatnak ezek az oversize darabok. A horizontálisan mintázott, átlapolt holmik ugyancsak remek választásnak bizonyulnak. Megtörik a hosszanti szimmetriát, elveszik a hangsúlyt a magasságról, kiemelik a nőies formákat.

A monokróm szettek szintén csodás összhangot teremtenek. Mivel sehol nem vágják el az alakot egy éles kontraszttal, roppant elegánssá és nőiessé teszik a megjelenést. Nem feltétlenül kell, hogy overall legyen a választott darab, a hasonló árnyalatú holmik összeboronálásával ugyanez a hatás érhető el.

Kiemelt kép: Arturo Holmes/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés