A magasság bizony-bizony jelentősen meghatározza az öltözködés mikéntjét. Attól függően, hogy valakit alacsonyabb, vagy éppen magasabb termettel áldott meg a sors, egészen más holmik kerülhetnek bele a ruhatárba. Ez a két vlogger eloszlatja a tévhiteket és rámutat arra, hogy semmiképpen nem kell lemondani az aktuálisan trendi ruhadarabokról és fazonokról, csupán ügyesen kell trükközni velük.

hirdetés

Nem csak a magasság dönti el, hogy előnyös lesz-e az öltözködés

A testalkati adottságok merőben meghatározzák az öltözködés alapjait. Ám ennek cseppet sem kell a stílus rovására mennie, bátran ki lehet használni a sikkes cuccokban rejlő lehetőségeket. Noha való igaz, hogy mind az átlagnál alacsonyabb, mind pedig az átlagnál magasabb hölgyek számára vannak rizikós, valamint kevésbé előnyös fazonok, ez nem jelenti azt, hogy az aktuálisan trendi darabokról le kellene mondani.

Az előnyös öltözködés nem csak a megfelelő szabások kiválasztásán, hanem a különféle fazonok helyes összeboronálásán is múlik. Néha elegendő egy kicsit trükközni ahhoz, hogy stílusos és nőies legyen az összkép. A két vlogger rávilágít, hogy az őszi kulcsdarabok magasságtól függetlenül elférnek a ruhatárban.

Mesterien játszanak a csizma fazonjával, hiszen a szárak hossza és kialakítása nem csak a testmagasság szempontjából lényeges, arra úgyszintén ügyelni kell, milyen ruhafazonok mellé társulnak. Hosszú lábak esetén a bokacsizma remek választásnak bizonyul akkor is, ha miniszoknyával kerül párosításra. Amennyiben kisebb a teshossz, és az arányokat tekintve a végtagok szintén rövidebbek, érdemes egy hosszabb szárú lábbelit választani.

A bőrszoknyáról sem kell feltétlenül lemondani. A térdig, vagy éppen térd alá érő szoknyahossz nem minden esetben előnyös az alacsonyabb termetű nők számára, hiszen optikailag összetömörítheti az alakot. Célszerű térd felett végződő fazont választani, amely kifejezetten nyújtja a lábakat és a sziluettet.

 

A magas derekú nadrág mind alacsony, mind magas termet esetén előnyös lehet, különösen akkor, ha a derékvonal karcsú, illetve nőies formák jellemzik az alakot.

 

A mamafazonú farmernadrággal sem lehet mellényúlni, magasságtól függetlenül remek választásnak bizonyul az őszi szezonban. Az oversize blézer szintén elképesztően feldobja a megjelenést, alacsony termet esetén a kabátka hossza okozhat némi problémát, de a megfelelő összeállításban cseppet sem lesz alakromboló hatású.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés