Nincs olyan korhatár, ami felett már tilos lenne kihangsúlyozni a szép alakot, ám sok nő a kor előrehaladtával egyre kevésbé szereti előtérbe helyezni a lábait. A klasszikus hosszított ruhafazonok 50 felett is igazán csinosak és stílusosak, ráadásul roppant divatosak a szezonban.

hirdetés

A nyári meleget könnyebb elviselni egy szellős ruhácskában, még akkor is, ha az nem mutat sokat a bőrfelületből, viszont szabásának köszönhetően kellemes viselet.

Hab a tortán, ha ez a ruha nem csak a komfortérzetet, hanem az önbizalmat is támogatja, mert ott formálja az alakot, ahol kell, a lábakat pedig diszkrét takarásban tartja. Attól, hogy egy ruha szolidan nőies, és sokat takar, még nem feltétlenül nagymamás darab, sőt, élénk színekkel, mintákkal kombinálva, vidámmá, kortalanná teszi az összképet.

Nőies ruhafazonok 50 felett: ott formálnak, ahol kell

Ez a divatos maxiruha elképesztően karcsúsítja az alakot. A V-alakú csíkozás nem csak feldobja a letisztult ruhaszabást, hanem a legjobb alakformáló optikai trükköket veti be: a derékig szűkülő, onnan pedig bővülő mintázat a ruha vonalát követi, ezáltal szépen keskenyíti a derekat. A V-alakú kivágás alaknyújtó hatással rendelkezik, ez esetben pedig a vékony deréktájékra tereli a hangsúlyt.

Merész hátkivágással vonja magára a figyelmet ez a klasszikus fazonú vászonruha, mely egyszerűségében is tökéletes. Csalafinta szoknyaredőivel slankítja a széles csípőt, emellett pedig roppant sikkes.

Vízpartra, nyaraláshoz ideális viselet az empire-szabású maxiruha. A mell alatti szabás szépen formálja a derékívet, diszkréten leplezi a kis pocakot, és kényelmessé teszi az öltözéket. A különszabott ruhák esetében érdemes odafigyelni arra, hogy a vízszintes vonalak hová esnek. Ha sok horizontális szabás szabdalja fel a test vonalát, a hosszú ruha optikailag összenyomhatja az alakot. Itt nem a szélesítő zónákban vannak, ráadásul a csipkebetétek szerencsés elhelyezése karcsúsítja a sziluettet.

A válltömés hozzájárulhat a karcsúsító összképhez, de nem árt óvatosan bánni vele. Rövid nyak, zömök felkar és erős váll esetén inkább szélesíti az alakot, ám ezzel az egyenes, derékhangsúlyos fazonnal összeboronálva épp az ellenkezője igaz: szépen kiemeli a derékívet.

Igazán nőies ez a klasszikus fodros ruha, ami hosszú ujjával a vastag karokat is takarja. A karcsú derékra helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor hosszanti redőivel nyújtja az alakot.

Az aszimmetrikus szabás a körte alkatúak, és az alacsony termetűek számára is kedvezővé teszi a midiruhát.

A szellős ingruhák ideálisak meleg nyári napokra. A hosszú gombsor, valamint a függőleges csíkozás optikailag megnyújtja a test vonalát.

Bátran lehet élénk mintákkal, feltűnő kiegészítőkkel játszani!

Ennél a ruhánál a dekoltázs kerül előtérbe, persze, a karokat is megvillantja az ujjatlan fazon. Rém egyszerű fazon, mégis milyen nőies! A mell alatti szűkítéssel épp csak sejteti a derék vonalát.

Pöttyös, trendi és elegáns – ebben az átlapolt, megkötős ruhában minden megvan, ami támogatja az önbizalmat! Karcsúsítja az alakot, fiatalosan vidám, ráadásul kényelmesen lenge.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás: