A nők többsége 50 év felett már tudatosan alakítja ki a ruhatárát. Sokak számára felértékelődik a jól variálhatóság és a praktikusság, és az sem árt, ha a kényelem nem megy a nőiesség rovására, vagy épp fordítva. A hordhatóan stílusos, alapdarabokból összeállított szettek a nőiességet is szem előtt tartják, miközben komfortosak és időtállóak.

hirdetés

A tudatos gardrób nem sok helyet szentel a divathóbortoknak, inkább hosszú távra rendezkedik be, és az egymással könnyedén kombinálható alapdarabokra fektet hangsúlyt. Ez nem azt jelenti, hogy az aktuális divatból nem kerülhet bele egy-egy karakteresebb kreáció, de összességében visszafogott fazonokat tartalmaz, amelyek nem csak nőiesek, hanem kényelmesek is egyben.

A komfortérzés azért fontos, mert szabadságot ad: a tudatosan öltözködő nő nem jön zavarba, ha munka után hirtelen változik a program, és nincs ideje átöltöznie. Hiszen a tornacipőt is úgy viseli, hogy a nőies összkép egy szikrányit sem sérül tőle. Tudja jól, hogy a blézer nem csak a körömcipő barátja, és a blúzok éppúgy összeférnek a lezser chino nadrágokkal, mint a szoknyákkal.

Nőies szettek 50 év felett: inspiráló variációk

Milyen alapdarabok jöhetnek szóba nyáron a klasszikus stílushoz? Egy élénk színű nadrágkosztüm igazi aduász a szekrényben, hiszen a blézer és a nadrág külön-külön szintúgy jól variálható, illetve semleges árnyalatra épített szettekben is elférnek.

A fehér ing, blúz és póló szintén felszorozza a lehetőségeket, mert egy jól összeállított ruhatár majd’ minden tagjával összeboronálhatóak.

A feltűnőbb, dögösebb fazonoknak sem kell hiányoznia az alapdarabokon alapuló gardróbból, ugyanis a visszafogott darabokkal tökéletes harmóniát teremthetnek.

A tengerészcsíkok sosem mennek ki a divatból, és mindig lehet rájuk számítani, ha egyszerű, de sikkes szettet szeretnénk viselni.

A blézer és a farmerdzseki nyáron is elengedhetetlen, ezekkel jó kis sportos-elegáns stílusmixeket lehet összehozni.

A hosszú szoknya, az öltözék többi részletét váltogatva lehet elegáns, vagy lezser casual darab, amihez a sportcipő éppúgy remekül passzol.

A klasszikus fekete-fehér, kék-fehér és piros-fehér összeállítások mindig beválnak, a ritmikusan ismétlődő színpárok pedig harmóniát teremtenek az öltözékben.

A minimál alapdaraboknál érdemes a minőségre is törekedni. Idővel behozzák az árukat, hiszen néhány ruhadarabból tökéletesen kombinálható kapszulagardróbot lehet összehozni.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés