A klumpa, vagy ahogyan sokan nevezik, fapapucs, a hetvenes évek öröksége. Akkoriban sokan viselték ezt a lábbelit, ami tavaly nyáron visszatoppant az utcai trendek színterére. Úgy tűnik, még nem kell elbúcsúzni a jellegzetes fazontól, mivel a nyári divatnak tervei vannak vele.

hirdetés

A hetvenes-nyolcvanas években szinte minden nőnek volt fapapucsa. A lapos talpú fazonok mellett apránként megjelentek a magas sarkú verziók, melyek különféle pántokkal, szegecsekkel voltak ellátva. Mivel ez a lábbelitípus igazán feltűnő, más figyelemfelkeltő holmira nem is volt szükség.

A fatalpú lábbeli a bohém stílus egyik nagy kedvence volt. Sokan viselték farmerral, kasmírmintás felsővel, poncsóval, esetleg rojtos kabáttal. A klumpa népszerűsége idővel kicsit megkopott, a legtöbben kertészkedéshez használták a lábbelit, egészen tavalyig.

Lezser, nőies és modern szerelésben is jól mutat a klumpa

A klumpa eleve egy feltűnő darab, így remek stílusfűszernek számít. Bár a hetvenes évek irányzataival szörfözött vissza a divat világába, nem muszáj harsány, élénk színekkel és a korszakra jellemző mintakavalkáddal kombinálni, mármint cseppet sem kell izgalmasnak lennie a szerelésnek ahhoz, hogy vonzza a tekintetet. Elég egy szimpla farmernadrággal összeboronálni a lábbelit, amihez jól passzolnak a színes topok és a retró blúzok, míg hűvösebb időben rövidre szabott blézerekkel is megtalálja az összhangot.

 

A fapapucs egy bohém kiegészítő, ezért remekül házasítható ingruhákkal. Az igazán nosztalgikus végeredményért koronázd meg az összeállításod egy vastag övvel, épp, mint a hetvenes években!

 

A klumpa nyáron a sportos, lazább szettekben szintén elsüthető. A rövidre szabott kiskabátok, egyenes szabású nadrágok remekül ellensúlyozzák a cipő bohémságát.

 

A stílusmixelő trendeknek köszönhetően jöhetnek a pólók, baseballsapkák és az övtáskák. Ezektől sem fog elütni a klumpa, ám arra figyelj, hogy a nadrág átmenetet képezzen a stílusok között. Az a legjobb, ha egyenes szabású pantallót választasz.

 

Tombol az ingruhaláz, így vétek lenne ezt a variációt kihagyni a nyárból. A karcsúsított fazonok számítanak a legnőiesebbnek, ám a bővebb, oversize ingre emlékeztető egészruhák is tartogatnak izgalmakat. Feldobhatod őket klumpával, kendővel, vidám ékszerekkel és esetleg egy kalappal.

 

A bohém stílus sem maradhat ki, a mintás ruhák ehhez nagyszerű eszközt szolgáltatnak. Az egyszerű szabás és a virágminta megidézi a hetvenes évek slágerdarabjait, a klumpa pedig már csak hab a tortán!

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Jeremy Moeller, Claudio Lavenia, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés