A retró divat uralma az idei szandálkínálatra is kiterjed, de a kilencvenes évek stíluselemeit éltető darabokon túl, azért bőven akadnak csinosabb, nőiesebb fazonok is.

A nyolcvanas-kilencvenes évek trendhullámai a divat minden szegmensét meghódították idén, és a szandálokra is érezhetően nagy hatást gyakoroltak. Ám a vastag hernyótalpas, neon és fémszínű fazonok mellett, a kevésbé extravagáns, nőies stílusú lábbelik is megjelennek a nyári kollekciókban.

A bokapántokra idén nagy hangsúly kerül, csatos, szalagos, kendős verziók is születtek, melyek bájosan romantikus megjelenést kölcsönöznek. A vastag vádlikat azonban kihangsúlyozzák a vízszintes, vastagon körbefutó, masnis megkötők, ebben az esetben a keresztpántos megoldások jöhetnek szóba.

A sarokmagasságot illetően, igazán sokrétű a szandálfelhozatal: divatosak a törpe-, az oszlop-, a kocka-, és a tűsarkú kialakítások, melyek elöl vagy hátul nyitott fazonokkal találkoznak. A kényelem kedvelői szintén sokszínű lapos talpú változatokból válogathatnak. Bár a lábujjközi fazon még nem tűnt el a színről, most egy kicsit háttérbe szorul a pántos kreációkkal szemben.

A hetvenes évek egyik nagy kedvence, a telitalpú szandál is visszatér, a rafia táskákhoz, valamint a makramé és horgolt kiegészítőkhöz csatlakozva. Dizájnkialakításukat tekintve, meghozzák a nyári hangulatot, gondolatban szinte már látjuk is őket a vízparti éttermek teraszán. Remekül passzolnak a retró, végig gombos, és átlapolt ruhákhoz, melyek szintén a szezon slágerei.

Az állatminták és az élénk színek ugyanúgy felbukkannak a szandáldivatban, de helyet kapnak mellettük a natúr és föld árnyalatok, valamint a pasztelles és fémtónusok.

 

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés