Noha a divat folyamatosan változik, vannak olyan őszi kulcsdarabok, amelyek mindig ott lapulnak a legerősebb trendek között. Ezekre a holmikra tényleg megéri beruházni, mert hosszú éveken át viselheted őket.

hirdetés

Időtálló őszi kulcsdarabok

A divat folyamatosan változik, az izgalmas trendek rendszerint váltják egymást. Sokszor már nem is csak évről évre változik, hogy éppen mely fazonokat érdemes viselni, szezonról szezonra érzékelhető némi megújulás az utcai szettekben. Amellett, hogy mindig jönnek új és egyedi darabok, vannak olyan kulcsholmik, amelyek jóformán soha nem mennek ki a divatból. A klasszikus ruhadarabokra tényleg érdemes beruházni, hiszen éveken át viselheted őket, amennyiben nem csak a stílusuknak, hanem a minőségüknek köszönhetően is időtállóak.

Ahhoz, hogy valóban tartósan kihasználhatók legyenek az őszi kulcsdarabok, mindenképpen célszerű jó anyagú verziókat vásárolni belőlük. Alapvetően a pénztárca szabja meg, hogy ki hol vásárol magának ruhákat. Vannak, akik mindenből kiemelten minőségi darabokra ruháznak be, bár tény, hogy ez sem feltétlenül pénz kérdése, a turkálókban például ugyanúgy ki lehet fogni alkalomadtán kifejezetten jó minőségű kreációkat. A sikkes, csinos megjelenés egyáltalán nem pénz kérdése, azonban a tartósan divatos holmikra tényleg megéri olykor egy kicsit nagyobb összeget áldozni.

Mutatjuk, hogy melyek azok az őszi kulcsdarabok, amelyek évek óta felpezsdítik az utcai trendeket az átmeneti szezonban, s jó eséllyel még hosszú éveken át stabilan ott lesznek majd a népszerűségi listán. Ezeket a ruhadarabokat ráadásul nem csak az őszi szezonban viselheted, tavasszal és nyáron is előkaphatod őket a hűvösebb napokon, ráadásul számtalan stílusban kombinálhatók.

 

A bőr és a farmer kiválasztásánál nagyon kell figyelni

Ha valami nem megy ki a divatból, és éveken át viselhető egy-egy trendi szett részeként, csak akkor lesz igazán tartós, ha a minősége sem silány. A bőrholmik esetében például érdemes megnézni, hogy milyen típust vásárol az ember. A rossz minőségű darabok hamar töredeznek és megkeményednek. Az eredeti bőrruhák, kabátok és nadrágok sokkal drágábbak műbőr társaiknál, persze ezzel együtt strapabíróbbak is. Azonban ma már nem csak bóvli műbőrök vannak terítéken, sok az ökobőr vagy vegán bőr, ami gyakran tartósabbnak bizonyul, mint a valódi bőrből készült anyag.

A műbőr nem minden esetben sérülékenyebb, viszont nem árt ismerni a változatait. Sokan a vegán bőrt tartják a legjobb megoldásnak, azonban hosszú történelem híján ezeknél a daraboknál még aligha lehet megjósolni a várható élettartamot és tartósságot. Az áruk azt mutatja, hogy jóval minőségibb darabokról van szó, mint a műbőr holmik esetében, ami egyébként logikus is. Egy műbőr kabát vesztét sokszor az okozza, hogy a felső műanyag réteg sérül és kopik, amitől a kabát hordhatatlanná válik. A vegánbőr-kreációk esetében ettől nem kell tartani.

 

Ugyanez igaz a farmerekre is, hiszen az igazi farmeranyag mellett számos vékony, gyenge utánzat kapható az üzletekben, amelyek bizony nemhogy évekig, de sokszor a szezon végéig sem bírják kopás és szakadás nélkül. Érthető, hogy a minőségibb, tartósabb darabok bizony drágábbak is, azonban hosszú távon abszolút visszahozzák az árukat.

Egy igazi farmernadrág hosszú évekig jó szolgálatot tesz, míg ez idő alatt egy vékony, olcsóbb farmerutánzatból hármat-négyet is elhasznál az ember. Annak idején a farmer tulajdonképpen munkaruhák alapjaként szolgált, a vastag, tartós anyag bizony tényleg strapabíró volt. Az elmúlt években befutott és felkapott farmervászon azonban számos olyan anyagot tartalmaz, amelyek lerontják a minőséget. Ezek a verziók hamar kinyúlnak, megkopnak és szakadnak, szemben az eredeti, igazi farmernadrágokkal, amelyek éveken át nyúzhatók és hordhatók, az idő aligha hagy nyomot rajtuk.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés