Negyven felett egészen más őszi trendek élveznek prioritást a nők körében, erre pontosan rámutatnak a divatbloggerek ruhaválasztásai. A nőiesség, a lezser elegancia és a francia sikk sem szorul háttérbe a szezonban, ám ezek a stílusirányzatok más-más formában jelennek meg a húszas, harmincas és negyvenes-ötvenes korosztály viseleteiben.

hirdetés

A legnépszerűbb őszi trendek 40 felett

Minden időszaknak megvannak a maga felívelő trendjei, ám a repertoárt nem csupán az aktuális szezon határozza meg. Sokszor korosztályonként eltér, hogy miért rajonganak a nők. Persze vannak olyan klasszikus darabok, amelyek kortól függetlenül megtalálhatók az alapruhatárban, azonban gyakran észlelhető némi különbség a húszas, illetve harmincas-negyvenes korosztály öltözködése és divatízlése között.

Idén ősszel a negyven felett járó nők körében a lezserebb, valamint a nőies és elegáns holmik éppúgy népszerűnek számítanak, remek érzékkel szemezgetnek a legmenőbb 2023-as trendek közül. A divatos megjelenés nem korfüggő, ám a felkapott darabok kombinálása és viselési módja korosztályonként, illetve személyenként eltérő lehet. Bár a legtöbben igyekeznek beépíteni a legújabb fazonokat és divatszíneket a szettjeikbe, mindenki másképp alakítja az összképet egyéni stílusára szabva. Persze az is sokat számít, hogy a negyvenes nőkre és a fiatalabbakra egészen más életritmus jellemző, a napi feladatok, teendők szintén meghatározhatják az öltözéket. Jól érzékelhető, hogy bizonyos kor felett a komfortosság, a kényelem már felértékelődik, ami nem feltétlenül megy a nőies megjelenés rovására, viszont egész más trendeket vonz be.

Negyven év felett a legtöbb nő a jól variálható, sokoldalú ruhadarabok híve, amelyek nem csak praktikusan kihasználhatóak, hanem többféle stílusban elsüthetők. Sokan ilyenkor kezdik el felfedezni, többre értékelni a vagány stílusjegyeket, melyek jól megférnek a nőies elemekkel keverve. Sokan szívesen kísérleteznek újabb, merészebb trendekkel, hiszen a karakteres fazonok vagy részletek roppant ízléses formában kerülhetnek be a mindennapi összeállításokba.

A galériában mutatjuk, hogy melyek azok az őszi trendek, amelyek negyven felett a legnépszerűbbek.

 

Az életkor csupán egy szám, az öltözködést pedig nem az határozza meg, hogy valaki húsz-, harminc-, negyven- vagy éppen ötvenéves. A stílus azonban szemmel láthatóan alakul és változik az évek múlásával, persze amellett, hogy a személyes ízlés finoman formálódik a kor előrehaladtával, az aktuális trendek is jelentős hatást gyakorolnak az öltözködésre.

Idén ősszel a negyven feletti nők többsége szem előtt tartja a kényelmet, miközben a nőies, elegáns megjelenést sem szorítja háttérbe. A különböző stílusok összeboronálása, a váratlan fazonpárosítások és az élénk színek teszik izgalmassá a hétköznapi szetteket. A szezonális kulcsdarabok elképesztően ízléses formában kerülnek bele a ruhatárba, a legtöbb összeállítás pedig a munkanapokon, valamint egy hétvégi családi délután alkalmával éppúgy megállja a helyét.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés