Sokféle fazonújításra számíthatunk idén, ezek a divatos blézerek lesznek a legnépszerűbbek tavasszal.

hirdetés

Mivel klasszikus, örökzöld darabokról van szó, sokan azt gondolják, hogy a divatos blézerek háza táján nem sok változás történik, ám idén tavasszal a retró trendek igencsak fellendítik a választékot. Noha a megszokott szabások sem szorulnak háttérbe, és az újítások zöme a múltból érkezik hozzánk, azért még izgalmas felhozatalra számíthatunk.

A nagy divatházak tavaszi-nyári kollekcióiban változatos formában jelentek meg a női zakók, az újragondolt fazonok ráadásul mind egy-egy meghatározó trendhez kapcsolódnak. A negyvenes, hatvanas és nyolcvanas évek blézertípusai közül válogathatunk idén, de akadnak egészen modern darabok is.

Ezek a divatos blézerek sokoldalúan kombinálhatóak tavasszal

A blézerek idén meghatározó elemei a divatos, stílusos szetteknek, viselésüknek a kabátszezon sem szabott gátat, tavasszal pedig akár dzseki helyett is fel lehet kapni őket.

Az idei divat mottója a nőiesség, ezt támogatják a negyvenes-ötvenes, valamint a hatvanas-hetvenes évekből ihletet merítő irányzatok is. A nyolcvanas évek elegánsabb stílusjegyei éppúgy felbukkannak majd a következő szezonban, de azért a vagány darabok sem tűnnek el a színről.

 

A Dior az ötvenes évek szofisztikált stílusát csempészi be a mai divatba, méghozzá nagyon sikkes módon, a Chanel és a Versace pedig főként a hatvanas évek fazonjait eleveníti fel a blézerek terén. Victoria Beckham új kollekciójában a férfias fazonú, túlméretezett zakók dominálnak, szögletes vállszabással és válltöméssel tálalva, míg a Saint Laurent gyűjteményében a nyolcvanas évek inspirációira és a szafaristílusra láthatunk példákat.

Az Emporio Armani újdonságai között a jó öreg, klasszikus tengerészzakót köszönthetjük, Tory Burch válogatásában pedig a dzsekifazonú, rövid kis blézerek futnak, melyek már a hatvanas években is népszerűek voltak.

A világhírű luxusmárkák hatása általában az alacsonyabb árkategóriás divatüzleteknél éppúgy érzékelhető, avagy nem kell majd Chanel kreációban rohangálnunk ahhoz, hogy megidézzük a hatvanas évek sikkjét. A bőrhatású és oversize blézerek továbbra sem távoznak a porondról, így a tavalyi és az annál korábbi darabok úgyszintén labdába rúghatnak idén, nem kell a teljes zakógyűjteményt lecserélni a szekrényben.

Így viseld stílusosan!

A tweed- és szövetblézerek lesznek a szezon slágerdarabjai, rövid és hosszú fazonban egyaránt megjelennek a kínálatban. Az efféle megoldásokat nagyon könnyű stílusosan viselni, a szimpla farmeres szetteket is feldobják, de kosztümnadrággal összeboronálva sokkal nőiesebbek.

A sportos, lezser szettekből sem hiányozhatnak idén a divatos blézerek, tavasszal akár kapucnis pulóverrel kombinálva, dzseki helyett is viselheted őket.

Amennyiben szeretnél eleganciát csempészni az utcai szettedbe, a francia nők könnyed stílusából leshetsz el egy-két fortélyt. A világos zakó például mindenhez passzol, fémes kiegészítőkkel megtámogatva pedig roppant sikkes, teljesen mindegy, hogy farmer- vagy szövetnadrággal variálod.

A derékban szűkített, alul kiszélesedő blézerekről se feledkezz meg, ha nincs kéznél peplumszabású darab, fogj egy vastag övet, és szűkítsd be vele a lezser fazonú zakót!

A gengsztercsíkos oversize kreációk a maszkulin trendhez és a nyolcvanas évek stílusához csatlakoznak, az ilyen típusú blézerek a vagány öltözékekben éppúgy otthonosan mozognak.

Kora tavasszal a kifejezetten hosszú, túlméretezett megoldások úgy működhetnek magas szárú csizmával kombinálva, akár a kiskabátok vagy a ruhák, persze, ez nem azt jelenti, hogy semmit sem kell viselni alattuk. Ám nem baj, sőt, előny, ha a miniszoknya vagy kisruha nem látszódik ki a nagy zakó takarásából.

A divatos blézerek roppant változatosan viselhetők tavasszal, akár a retró, akár a francia módi vagy a maszkulin sikk ragadja meg a fantáziád, biztos, hogy találsz olyan zakófazont, amely passzol a stílusodhoz.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés