A Chanel bravúrosan mixeli a klasszikus stílust a modern divatelemekkel, sikkes fazonjai örök érvényűek a divatban. Ez a három alapszabás kulcsszerepet játszik a nyári szezonban, nem csak a francia márka kínálatából köszön vissza. Mutatunk pár hasonló darabot.

hirdetés

A Chanel kreatív igazgatója, Virginie Viard nem csak az extra eleganciára gondolt az idei tavaszi-nyári kollekció megalkotásakor. Hatvanas éveket idéző retró fazonok és vízpartra kívánkozó lenge kreációk is bekerültek a repertoárba.

A Chanel-stílus a klasszikus elegancián alapszik, de a vagány újításoktól sem zárkózik el. A francia nők laza nőiességére épít, ez az irányvonal pedig nagyon könnyen követhető néhány alapdarab beszerzésével. A mindennapi öltözékben éppúgy egyszerűen meg lehet jeleníteni ezt a fajta sikket, most három nyári ruhát emelünk ki a luxusmárka letisztultabb megoldásai közül, ugyanis ezek a fazonok a fast fashion kínálatban éppúgy megtalálhatók.

3 Chanel ruha a vagány elegancia jegyében: inspiráció hasonló nyári fazonokkal

A divat gyakran ismétli önmagát, és ez nem csak a régi idők kedvenceinek felelevenítését jelenti. Ugyanazok a ruhafazonok különböző márkáknál egyaránt felbukkanhatnak, így jóformán mindig találni olcsóbb alternatívákat a luxusholmikra.

Ez a három ruhaszabás egyszerre múltidéző és modern darab, gyakorlatilag sohasem fut ki egyik sem végérvényesen a divatból.

Bájos retró mini

A hatvanas évek zsákfazonú és enyhén A vonalú miniruhái egyértelműen a szezon legnépszerűbb darabjai. Nagyon egyszerű kombinálni az efféle kialakítású ruhácskákat, melyek a retró vonal kis kockasarkú, pántos cipőivel mutatnak a legjobban.

Chanel 2022-es tavaszi-nyári kollekció. Képek: Pascal Le Segretain, Estrop/Getty Images.

Néhány kiegészítővel tökéletes lehet a sikkes, ugyanakkor vagány részletekkel megspékelt szett. Kapj fel hozzá egy modern hajráfot, vagy köss kendőt a hajadba! A kis retikülök és mini kézitáskák szintén remekül passzolnak ehhez a fazonhoz.

Ruhák balról jobbra: Mango 12 995 forint, Zara 7995 forint.

A semleges színű ruhákat élénk színű kiegészítőkkel is feldobhatod, de ha elegáns összképre törekszel, maradhatsz a fekete-fehér vonalon.

Ruhák balról jobbra: Sinsay 2495 forint, Reserved 6995 forint.

A tengerparti stílust bohém virágos mintákkal, kék-fehér összeállításokkal vagy üde fehér alapú szereléssel idézheted meg.

Hosszú trikóruha

A selyemfényű spagettipántos és pamut trikófazonú ruhák is roppant divatosak idén. Az előbbiek egy nyáresti vacsorához, medencés partikhoz is szóba jöhetnek, míg az utóbbiak sportos és nőies verzióban egyaránt viselhetők.

Chanel 2022-es tavaszi-nyári kollekció. Képek: Dominique Charriau/Wirelmage, Stephane Cardinale/Corbis, Estrop/Getty Images.

 

Ruhák balról jobbra: H&M 3995 forint, Zara 10 995 forint, Besrhka 9995 forint.

Akár tornacipővel, akár szandállal passzítod össze a laza maxiruhát, mindenképp megmarad nőiessége. A Chanel ruha lenge, mély kivágására is találsz megoldást a kínálatban.

Végig gombos klasszikus darab

A régi mozifilmekben gyakran felbukkant ez a nőies ruhafazon, amely egyszerűsége ellenére is vonzza a figyelmet. Követi az alakot, de nem tapad rá egészen, hosszú gombsorával pedig optikailag nyújtja a test vonalát.

Chanel 2022-es tavaszi-nyári kollekció. Képek: Estrop, Dominique Charriau/Wirelmage, Pascal Le Segretain/Getty Images.

 

A képeken látható ruhafazont a Mohito akciós kínálatában találod meg. Az ára: 15 995 forint helyett 11 995 forint, amíg tart a leárazás.

Az utcai eleganciában mindenképp ott van a helye egy ilyen sikkes darabnak!

 

Kiemelt kép: Pascal Le Segretain, Estrop, Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés