Még egy darabig élvezhetjük a jó időt, ám a reggelek már hűvösek, ezért egy plusz réteg már elfér a kedvenc ruhád felett. A csinos átmeneti kabátok ilyenkor jó szolgálatot tesznek, hiszen megvédenek a meghűléstől, ugyanakkor sokkal csinosabbá, izgalmasabbá varázsolják a megjelenést. A felhozatal igazán változatos, nőies szabások is bőven akadnak a kínálatban.

hirdetés

Továbbra is szívesen mazsolázik a divat az elfeledett trendek raktárában, hiszen a fő irányzatok között erősen érzékelhető a nosztalgikus hangulat. Főként a hetvenes évek mintái, szabásvonalai érvényesülnek, ám emellett felfedezhető még itt-ott a kilencvenes évek hatása. A két korszak keveredése igazán különlegessé, formabontóvá teszi a megjelenést.

Most egyszerre több korszakot ölelnek fel a trendek, így az ötvenes-hatvanas évek finom nőiessége, a hetvenes évek bohémsága, és a nyolcvanas-kilencvenes évek vagány extravaganciája egyformán jelen van a kínálatban. Az átmeneti kabátok szabásvonalai is ehhez a mixhez igazodnak, így igazán izgalmas, változatos fazonokkal találkozhatunk.

Sikkes, nőies átmeneti kabátok, amelyek évek múlva is divatosak lesznek

A jól ismert klasszikusok nem mentek ki a divatból, ezért egy bikerfazonú dzsekivel, vagy egy egyszerű farmerkabáttal nem tudsz hibázni. Ám, ha szeretnél egy kis izgalmat belecsempészni a megjelenésedbe, vagy nőiesebb kreációhoz keresel őszi kabátkát, akkor számos inspirációt meríthetsz az új kollekciókból.

A legelegánsabb megoldások egyértelműen a buklé- vagy tweedanyagból szabott kiskabátok, hosszított blézerek, ráadásul ezek a kreációk többnyire béleltek, jól rétegezhetőek, ezért ideálisak őszre. Rövidebb és hosszabb fazonverziókat egyaránt találhatsz az átmeneti választékban. A sportos szerelések sem jelentenek problémát: a Chanel ihlette darabok például remekül passzolnak a farmernadrágokhoz, edzőcipőkhöz, annak ellenére, hogy kifejezetten nőiesek.

 

A ballonkabát ősszel sosem hiányozhat a kínálatból, az efféle szabású kreációkból bátran válogathatsz. Az őszi, bézs és avarszínek mellett megjelennek a sötétebb, valamint a pasztelles tónusok, például a púderrózsaszín változatok. Ha egy kis vagányságot csepegtetnél a nőies szettedbe, akkor válassz bőrhatású kabátot, ebből úgyszintén találsz hosszú fazont. Egy ilyen darabbal megalapozhatod a hetvenes évek divathangulatát: kapj fel egy mintás ruhát hozzá,  vagy bokacsizmával és széles szárú nadrággal kombináld, és máris stílusosan sétálhatsz bele az őszi hidegbe.

Az ingkabát még továbbra is porondon van, a tervezők rengeteg verziót készítettek ebből az átmeneti felöltőből. Vannak oversize, mintás és kordbársony variációk, melyek határozottan a sportos vonalhoz tartoznak, ezért ritkábban kerülnek be a ruhatárba, pedig egy övvel kombinálva szépen kiemelik a derekat, és akár elegáns szabású nadrággal is jól mutatnak.

Ezek a divatos fazonok sokoldalúan variálhatóak, vagyis elegáns ruhával, szoknyával, vagy akár farmeres szereléssel is összeboronálhatod őket. A kiegészítők játékával finomíthatsz az összhatáson: elegánsabb retiküllel, nőies cipővel kombinálva még a vagány bőrdzseki is sokkal szolidabb, visszafogottabb hatást kelt.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller  / Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés